Zlatan Ibrahimovic

PSG om Zlatan: Inte bara rykten

Av: 

Jennifer Wegerup

FOTBOLL

Bekfräftat: Parisklubben jagar ”Ibra”

PARIS NÄSTA?  Enligt källor i Milano ska Mexes ha rekommenderat Zlatan att ”ta chansen” om PSG skulle vilja ha honom.
PARIS NÄSTA? Enligt källor i Milano ska Mexes ha rekommenderat Zlatan att ”ta chansen” om PSG skulle vilja ha honom.

PSG följer Zlatan Ibrahimovic.

Man har pratat med Galliani om ”Ibra”.

Det bekräftar en högt uppsatt källa i den franska klubben.

– Det är inte bara rykten.

Zlatan finns på Paris Saint-Germains lista över intressanta spelare för kommande säsong.

– Men vi håller låg profil.

Så kommenterar en högt uppsatt person i klubben uppgifterna om Ibrahimovic och att PSG skulle vilja värva svensken.

I PSG finns två huvudpersoner med Milan-anknytning i de två ­tidigare spelarna och tränarna Carlo Ancelotti och Leonardo, numera tränare respektive sportchef i PSG.

– Det är naturligt att de vill värva folk från oss, de med sin bakgrund och förhållandet mellan våra klubbar är ju utmärkt, säger en källa i Milan till Sportbladet men tillägger:

– Däremot återstår att se hur intresserade man är. Vi släpper inte Ibra i första taget. Hans lön är tung för oss men det är den även för de som vill värva honom.

Lockas av Mexes

Såväl PSG som Milan sponsras av Emirates men i motsats till den italienska klubben så har den franska mycket mer pengar i nuläget.

I januari i år möttes de två klubbarna i Dubai och PSG ville redan då värva Pato, men Milans president Berlusconi stoppade affären.

Leonardo och Ancelotti uppges fortfarande vara intresserade av brassen, liksom Thiago Silva – och alltså även av Zlatan.

Enligt källor i Milano ska Mexes ha rekommenderat Zlatan att ”ta chansen” om PSG skulle vilja ha honom och även rekommenderat Paris som stad, och detsamma gäller ex-lagkamraten Maxwell.

– Leonardo är otroligt bra på att ta folk dessutom, lite som Mourinho men på ett mjukare sätt. Det är han som håller i alla kontakter och försöker locka till sig spelarna, säger en person i Milano.

Milans vice president Adriano Galliani är i dag på en Milan-kryssning och väntas få nya frågor om Zlatans och Silvas framtid.

Redo att sälja Pato

I veckan var Galliani i just Paris och såg Nadal och Bolelli spela i Franska Öppna och träffade då även såväl Leonardo som ­Ancelotti.

PSG uppges vara berett att betala 28 respektive 40 miljoner ­euro för Pato och Thiago Silva. För ­Zlatan finns inga summor ­ nämnda.

Milan sägs nu vara redo att sälja Pato men kring Silva går åsikterna inom klubben i sär – man behöver pengarna men den brasilianske backen anses samtidigt ovärderlig.

Klubbryktena kring Zlatan

Real Madrid

Redan i fjol placerades Zlatan i Real och uppges vilja återförenas med Mourinhou.

Sant är att de två har kontakt, demontränaren förnekar inte att han sms:ar ”Ibra” regelbundet.

Det som talar emot Real, från Ibras sida, är hans negativa förra upplevelse i Spanien samt Cristiano Ronaldos starka roll som nummer ett där – en roll Zlatan vill ha i de klubbar han kommer till.

Manchester City

Zlatan placerades enligt ihärdiga rykten även i City redan för ett år sedan.

Roberto Mancini sade när Zlatan kom till Inter 2006, till Sportbladet: ”Han blir världens bäste spelare en dag”.

Men trots att den nyblivne guldtränaren Mancini ännu uppskattar ”Ibra” är uppgifterna om City än så länge bara rykten. Zlatan och familj uppges inte heller ha ett liv i Manchester och England som förstaval.

City uppges också se Zlatans höga lön som ett problem framför all då den kan leda till att fler och fler spelar vill höja lönerna. En lönesänkning är inte aktuell för Zlatan.

PSG

Pato och Thiago Silva står före på önskelistan.

Men Leonardo, som har mycket bra kontakt med Zlatans agent Mino Raiola, uppges ha sonderat terrängen kring ”Ibra”.

Ancelotti uppskattar högt svenskens spelstil och menar att det bara är omständigheter som gjort att denne inte lyckats ännu bättre i CL hittills.

Zlatan trivs egentligen i Milan – problemet är bara om värvningarna uteblir. I PSG finns mycket av Milan-andan och där skulle han också få en ledande roll.

Milan

Fram tills precis före ligaavslutningen sade Zlatan uppriktigt att han trivdes och ville stanna.

Efter derbyt sade han i en uppmärksammad intervju med Sportbladet att han vill se om Milans satsningar fortsätter när det stod klart hur ansträngd klubbens ekonomi är.

Familjen trivs i Milan och Zlatan är inte bara nummer ett i Milan utan i hela serie A.

Han gjorde sitt livs säsong och Milan gick till kvartsfinal i CL och kom tvåa i ligan – trots stora skadeproblem.

Nu är fystränaren sparkad och Milan söker investerare externt – för att kunna göra några stora värvningar och slippa sälja Silva och, i värsta fall, även Zlatan.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic