”Bortglömd” svensk talang nysatsar i Åland

FOTBOLL

Mariehamn. IFK Mariehamn rustar för att nå guldet i den finska fotbollsligan.

Det med hjälp av en "bortglömd" svensk talang.

– Det känns mycket bra. Jag ska göra allt för att hjälpa Mariehamn, säger Robin Östlind, som därmed lämnar norrettan och IFK Luleå.

22-årige Robin Östlind spåddes en mycket fin framtid och slog sig redan som 18-åring in i Kalmar FF:s A-trupp och fick vara med och vinna SM-guld.

2009 blev också helt okej men sedan fick Östlind, som var given i P18-landslaget och spelade på topp med Rasmus Jönsson, ett bakslag. Han fick problem med ljumskarna och efter 2010 bröt han kontraktet med Kalmar FF.

”Bra och välskött klubb”

Han tog ny sats i IFK Luleå och efter ett och ett halvt år i norrettan var det bara en tidsfråga innan han skulle gå till ett bättre lag. Brage, Jönköpings Södra och ett par klubbar ute i Europa har visat intresse för den snabbe yttern.

Men valet föll till slut på den finska ligatvåan IFK Mariehamn.

– En bra och välskött klubb. Det här känns spännande, säger Robin Östlind.

IFK Mariehamn lånar Östlind av IFK Luleå resten av säsongen.

– Robin har kvalitéer som gör att han kan bli en mycket högklassig ligaspelare på ganska kort tid, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressutskick och fortsätter:

– Vi har ju scoutat Robin under lång tid, över ett års tid, och sett honom spela i Luleå och nu senast haft honom hit på provspel. Han är en snabb mittfältare med bra teknik, bra inlägg och passningsspel och ett rappt skott, säger Mattsson.