”Vi gör allt rätt”

FOTBOLL

HIF vägrar ge upp drömmen om CL

HELSINGBORG. HIF skapade chanserna som kunde hållit Champions League-drömmen riktigt levande.

Men efter Bedoyas, Sörums och Mahlangus missar är drömmen åtminstone halvdöd.

– Oddsen är emot oss men vi får försöka göra ett tidigt mål och sätta press på dem, säger Alejandro Bedoya inför returen i Glasgow.

Foto: tungt, men... Loret Sadiku, Alvaro Santos och May Mahlangu får en brutal uppförsbacke i returen i Glasgow. Men hoppet finns – en 3–1-seger, till exempel, skulle ta Helsingborg till Champions League.

Bedoya blev fri till höger i straffområdet.

– Jag kunde ha gjort ett mål. Försökte bara hålla skottet lågt. Uppenbarligen kunde jag ha gjort det bättre, säger Alejandro Bedoya.

Nästa – och ännu bättre – chans fick Thomas Sörum när han slumpartat kom fri med Celtics store målvakt Fraser Forster. I stället för att springa runt försökte Sörum chippa, men bollen prickade målvakten.

– Ett dåligt avslut, tyvärr. Det känns inte bra, säger Thomas Sörum.

Som bildade anfallspar med sin nygamle partner Nikola Djurdjic.

– Det var väldigt kul. Tycker att vi hittade en bra kemi direkt. Vi har varit bra i Norge och kommer att bli bra i Sverige.

Kom tillbaka starkt

HIF gjorde en väldigt bra första halvek och kom igen starkt efter det snabba baklängesmålet.

– Vi gör allt rätt förutom att vi inte gör mål. Skapar bra chanser men får inte bollen över strecket och det är vad man ska göra i fotboll.

– På slutet blev det lite Hawaii. Vi lämnade ytor och de skapade farligheter, men fram till 2–0 gjorde vi det bra. Det låter konstigt men vi spelade bra, säger Thomas Sörum.

”Han stal ett mål”

Helingborgs allra mest klara målchans fick May Mahlangu till skänks men han tvekade för länge och blev upphunnen innan han hann avsluta.

– Man hamnar i situationer där man hinner tänka för mycket. Skulle jag gå till vänster, eller skulle jag gå till höger om målvakten. Jag tvekade och visste inte hur nära Celticspelaren var. Han stal ett mål från mig, säger Mahlangu.

Precis som resten av Helsingborg vägrar Mahlangu att ge upp, trots det tunga 0–2-resultatet.

– Det är inte jordens undergång. Vi kan åka till Skottland och ge dem en match. Inget är omöjligt, säger May Mahlangu.

Optimist

Även Bedoya, som har erfarenhet av hur Celtic spelar från sin tid i Glasgow Rangers, tror att det finns åtminstone en gnutta hopp.

– De kom hit för att bortaspela och få ett resultat. På hemmaplan med publiken bakom sig kommer de att spela mer offensivt. Får vi ett tidigt mål där sätter vi dem under press, säger Bedoya.

ARTIKELN HANDLAR OM