Näste man att lämna?

FOTBOLL

Walcott tackar nej till förlängning – på väg bort

1 av 6 | Foto: THEO WALCOTT Anfallare, i Arsenal sedan 2006.

Theo Walcotts, 23, tid i Arsenal ser ut att gå mot sitt slut.

Landslagsanfallaren har tackat nej till det senaste kontraktserbjudandet ifrån klubben.

Han kan nu bli näste spelare i raden av stjärnor som gjort det till en tradition att lämna Arsenal under sommarfönstret. 

Theo Walcott har tackat nej till Arsenals kontraktsförslag som skulle ha gett honom en ny veckolön på 75 000 pund, nästan 780 000 kronor, över fem år, rapporterar flera brittiska medier.

I och med beskedet börjar det bli bråttom för Arsenal att få till en försäljning, om man vill få in några kronor för den 23-årige yttern.

Den Southampton-fostrade spelarens kontrakt med Arsenal går ut nästa sommar och han kan därefter lämna gratis.

Både Manchester City och Liverpool uppges vara intresserade av Walcott och The Guardian skriver att en försäljning kan bli aktuell om någon klubb är beredd att matcha Arsenals begärda pris på 15 miljoner pund (155 miljoner kronor).

Ytterligare ett tungt tapp

Skulle Walcott, med 28 A-landskamper för England på meritlistan, lämna innan fönstret stänger på fredag är det ytterligare ett blytungt tapp för Arsene Wenger som de senaste åren fått se flera stora namn lämna.

Tidigare i sommar har som bekant Robin van Persie sålts till Manchester United efter att även han vägrat skriva på en kontraktsförlängning.

För en dryg vecka sedan lämnade också Alex Song för Barcelona.

Ifjol tappade man dessutom trion Cesc Fàbregas (till Barcelona), Samir Nasri (Manchester City) och Gaël Clichy (Manchester City).

ARTIKELN HANDLAR OM