Bajens Junior inte nöjd: ”Skulle haft två vinster till”

Foto: BILDBYRÅN

avJacob Larsson

FOTBOLL

Hammarby har gjort en strålande säsong så långt och är med i allsvenskans guldstrid.

En av de bärande spelarna har varit Junior – som trots succén inte är nöjd.

– Det är inte mer än godkänt. Vi hade gärna haft åtminstone två vinster till, säger han till Sportbladet.

Serge-Junior Martinsson Nguali, mer känd som Junior, har varit en av Hammarbys viktigaste spelare under årets allsvenska säsong.

26-åringen har sprungit kopiöst och täckt massvis med ytor på Hammarbys innermittfält under våren. Senast, i 1–3-vinsten mot Trelleborg, fick han dessutom göra mål.

Bra relation med Stefan Billborn

En av anledningarna till den fina säsongen är hans goda relation med tränaren Stefan Billborn, som Junior även hade som tränare under sin tid som pojklagsspelare i BP.

– Det är självklart jätteviktigt att få förtroende och att man får vara den man är och få spela mycket, säger han om Billborns betydelse till Sportbladet.

Under söndagen tar Junior och hans lagkamrater emot Trelleborg på Tele 2 arena när serien vänder. Inför matchen är Hammarby tre poäng och fyra plusmål bakom Stockholmsrivalen och serierivalen AIK. Seger med 5–0 skulle innebära serieledning.

– Vi går för tre poäng, så klart. Självklart vill vi vinna med så många mål som möjligt men det är ett lag på andra sidan som vi måste slå och som kommer göra sitt bästa och då gäller det för oss att prestera om vi ska kunna gå därifrån med en vinst, säger Junior.

”Inte mer än godkänt”

26-åringen tror på en annan matchbild i hemmamötet med skåningarna.

– Jag tror att det kommer bli en annorlunda match. Där nere spelade vi på en torr gräsplan, nu kommer vi till nya Söderstadion och där kommer det att gå snabbt på konstgräset. Vi låg inte på vår högstanivå nere i Trelleborg men gör vi det på söndag kommer vi att vinna, säger han.

Vad säger du om er säsong så långt?

– Det är inte mer än godkänt. Absolut inte mer än vad man kan förvänta sig. Vi hade gärna haft åtminstone två vinster till. Vi vill fortsätta utvecklas och vinna SM-guld, det är det enda som gäller.

Du har själv fått mycket lovord för dina insatser under våren. Vad säger du om din egen säsong?

– Också godkänd, men inte mer. Det har inte gått dåligt på något sätt, men jag vill utvecklas och göra det ännu bättre. Det känns som att det finns ganska mycket mer att ta av.

Du pratar om SM-guld, är det erat gemensamma mål i år?

– Inget snack om saken, avslutar Junior med bestämd röst.

Ligger på andra plats i tabellen

Hammarby har vunnit tio av sina 15 matcher i årets allsvenska och har samlat i hop 33 poäng – vilket ger en andraplats i den allsvenska tabellen.

Hammarby–Trelleborg spelas på söndag, med avspark på 15.00.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM