”Zlatan aktuell för flytt till Manchester United”

avMartin Tolén

Ett misslyckat sommarfönster.

Nu vill José Mourinho låna tillbaka Zlatan Ibrahimovic i januari, uppger Daily Express.

”Han vore den ideala lösningen på kort sikt”, skriver tidningen.

I mars lämnade Zlatan Ibrahimovic, 36, Manchester United för spel i MLS och LA Galaxy.

Svensken fick José Mourinhos tillåtelse att bryta sitt kontrakt med den engelska storklubben för att i stället komma tillrätta med sitt skadade knä och ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

”Även storslagna saker har ett slut och det är dags att gå vidare efter två fantastiska säsonger i Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, staben och alla som har varit med mig i den här delen av min historia”, skrev Zlatan i ett avskedsbrev till United-supportrarna.

Uppgifter: Zlatans aktuell för återkomst

Och tiden i MLS har så här långt varit en succé.

På 17 matcher har den svenske anfallsstjärnan levererat 15 mål och fyra assist.

Samtidigt hade Manchester United ett tungt sommarfönster där mittfältaren Fred, unge högerbacken Diego Dalot och tänkte tredjemålvakten Lee Grant blev de enda nyförvärven trots att José Mourinho ville ha in både en mittback och en offensiv mittfältare ytterligare.

– För några månader sedan gav jag klubben en lista med fem namn, jag väntar fortfarande på att få se om det är möjligt att få en av spelarna. Jag skulle vilja ha två spelare till, men det tror jag inte att jag kommer få. Det är möjligt att jag får en, sa portugisen för två veckor sedan.

”Zlatan den ideala lösningen”

Därför är Zlatan Ibrahimovic nu aktuell för en återkomst i Manchester United, skriver Daily Express.

Tidningen uppger att Willian (Chelsea), Toby Alderwiereld (Tottenham) och Ibrahimovic finns på önskelistan när transferfönstret öppnar igen i januari. Detta efter att United misslyckats med att få in både Mario Mandzukic och Marko Arnautovic under sommaren.

”Mourinho ville tidigare under sommaren ha in en reserv bakom Romelu Lukaku. Och Ibrahimovic, som imponerat i MLS, vore den ideala lösningen på kort sikt”, skriver tidningen.

MLS-säsongen avslutas redan i december och sedan tidigare har spelare som David Beckham, Frank Lampard och Thierry Henry återvänt till Europa på lån för att förlänga säsongen.

Under sitt ett och ett halvt år i United gjorde Zlatan Ibrahimovic 52 matcher och 28 mål.

Foto: Ringo H.W. Chiu / TT / NTB Scanpix
Kan Zlatan sensationellt nog vara på gång för en comeback i United-tröjan?