Klopp: ”Vi är fortfarande Rocky”

avRobert Rosén

Foto: Carlos Osorio / TT / NTB Scanpix

Liverpool är en av favoriterna till Premier League-titeln.

Det är helt felaktigt enligt managern Jürgen Klopp.

– Vi är fortfarande Rocky Balboa, inte Ivan Drago, säger tysken inför Premier League-premiären.

Efter vårens Champions League-final och ett starkt sommarfönster ses Liverpool som en av de starkaste kandidaterna till att ta hem Premier League-titeln.

Att Liverpool ska vara en favorit till att vinna ligan är dock ingenting som managern Jürgen Klopp vill kännas vid. På en presskonferens som flera brittiska medier, däribland The Guardian, återgett gjorde tysken istället kopplingen till filmen Rocky IV.

– Vi är fortfarande Rocky Balboa, inte Ivan Drago, sa Klopp, inför helgens premiär, och fortsatte:

”Jag vill vinna”

– Det handlar inte om att vara underdog, inte alls. Jag vill inte vara underdog. Jag vill vinna, och Rocky vann. Nu säger folk att vi har de bästa verktygen av alla? Det är inte sant. City var ett fantastiskt lag förra året och de har plockat in Mahrez. Tottenham var ett fantastiskt lag och de slutade också före oss. De plockade inte in någon men de har fortfarande ett fantastiskt lag som kommer att utvecklas.

Under Klopps knappa tre år i Liverpool har de inte vunnit någon titel, vilket gör att han tycker att det inte är rätt att peka ut klubben som favoriter.

– För ett par år sedan sa jag att om någon frågade mig om Dortmunds lag 2011 eller 2012 och sa: ”Du kan behålla laget i fyra år eller så kan du få den och den spelaren men då måste du sälja han och han...”. Då hade jag sagt: ”Nej, jag behåller samma lag”. Om det är bra så är det bra. Tottenham är inte sämre än förra året, de är bara mer erfarna. Arsenal är ett fantastiskt lag, så varför ska vi helt plötsligt vara favoriter? Vi har inte vunnit någonting så här långt. Du kan inte vara nummer ett om du inte har vunnit något än?

Möter West Ham i premiären

Den tydliga passningen till Manchester City, som favoriten Ivan Drago i scenariot, fick Pep Guardiola att dra på smilbanden.

– Tack, Jürgen. I nio år har jag levt med det, så det är inga problem. Under alla säsonger, bortsett den första när jag kom till Barcelona och folk inte visste att jag var manager, sedan dess har vi alltid varit favoriter. Men tack så mycket, Jürgen. Du är så snäll, svarade Guardiola enligt Daily Mail.

Såväl Liverpool som Manchester City spelar sina premiärmatcher på söndag. Liverpool tar då mot West Ham hemma på Anfield medan Manchester City gästar Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM