Tottenham krossade Stoke

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Wembley-spöke, sa ni? Tottenham har haft det svårt på hemmaplan den här säsongen.

Men under lördagen krossade man Stoke fullständigt med 5–1.

– Efter några dåliga resultat var vi verkligen taggade på det här, säger Harry Kane till BBC.

Mauricio Pochettinos Tottenham har haft det kämpigt på hemmaplan den här hösten. Anpassningen från White Hart Lane till tillfälliga arenan Wembley har inte varit helt enkel och inför mötet med Stoke hade man redan tappat nio poäng hemma, lika många som tappades på hela förra säsongen.

Ett snöpligt självmål från Ryan Shawcross fick symbolisera den första halvleken. Heung-Min Son stod för inspelet varpå Shawcross olyckligt styrde in bollen i eget mål. Det fanns bud på fler mål i den första halvleken, bland annat kom Harry Kane i ett klassiskt Kane-läge, men det låga skottet smet strax utanför Jack Butlands högra stolpe.

– Vi behövde verkligen det där målet. Efter det rann det bara på, säger Kane efter 5–1-segern.

– Det är skumt egentligen, vi har alltid haft svårt för Stoke. Men nu, efter några dåliga resultat, var vi verkligen taggade på det här.

Kane tvåmålsskytt

Son gjorde även ett eget mål. I den 53:e minuten spelade Dele Alli fram sydkorenen i djupet som kliniskt slog in 2–0. Kort därefter hamnade även Kane i målprotokollet när han distinkt nickade in sitt elfte ligamål för säsongen.

Tio minuter senare kom också det tolfte. Kane snappade upp bollen strax utanför straffområdet och sköt ytterligare ett lågt skott som slank in bakom Butland den gången.

Det var inte slut där. Med kvarten kvar spelade Son fram till Christian Eriksen som i steget drog in 5–0. Danskens mål blev dock inte det sista i krossen, Shawcross fick en liten revansch när han nickade in tröstreduceringen i slutskedet på en hörna efter att Hugo Lloris missat helt i luftrummet.

Segern innebär att Spurs är femma i tabellen, en poäng bakom Liverpool. Stoke sjunker ner till plats nummer 15.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM