Uppgifter: Uefa säger nej till Milan

Så kan klubben straffas

Foto: CARLO HERMANN / AFP

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Uefa köper inte Milans plan för att klara Financial Fair Play, rapporterar italienska medier.

Nu riskerar klubben att straffas.

Milan hamnade under lupp när de värvade in spelare för över två miljarder kronor i somras.

Det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har ifrågasatt huruvida klubben har följt reglerna för Financial Fair Play, där klubbar helst inte ska ha större utgifter än inkomster, och har satt hårda krav på Milans affärsplan.

I november rapporterade spanska Marca att Milan riskerar att portas från Europaspel efter att klubben ska ha brutit mot reglerna, men Milans vd, Marco Fassone, har inte varit orolig – trots de jättelika lånen.

”Självklart en risk”

– Självklart finns det en risk att vi inte kan betala tillbaka lånen, men jag ser det som en väldigt hypotetisk risk. Vi är tacksamma för de nya reglerna som ger oss lite tid. Vi har lagt fram våra planer, och i höst kommer vi visa konkret vad vi ska göra, och inte bara våra projekt, sa han i augusti.

Men Uefa verkar tvivla.

Nu rapporterar italienska La Gazzetta dello Sport att fotbollsfederationen säger nej till den dispensplan som Milan presenterat för att klara FFP-reglerna.

Toppar Europa League-gruppen

Enligt tidningen kommer Uefa att hålla ett möte i Nyon under fredagen, men ”Gazzettan” hänvisar till flera källor om att Milan kommer bli nekade. I så fall riskerar Serie A-klubben att straffas i form av böter och transferstopp och kan alltså även uteslutas från Europaspel.

Även Corriere dello Sport kommer med uppgifter om att Uefa avfärdar Milans plan.

Laget ligger just nu på åttonde plats i ligan och leder sin grupp i Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM

AC Milan

Serie A

Fotboll

Uefa