Djurgårdens avbräck - Lagkaptenen missar premiären

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

avAdam Borg

FOTBOLL

Özcan Melkemichel och Djurgården har drabbats av ett tungt avbräck inför premiären.

Lagkaptenen Jonas Olsson missar matchen mot Östersund.

– Jonas är inte tillgänglig, säger Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

Det var i svenska cupen-derbyt mot AIK som olyckan höll sig framme för Djurgårdens lagkapten. Mittbacken tvingades kliva av mötet tidigt i första halvlek efter en bristning. Olsson sa då följande till Sportbladet efter matchen:

– Jag tränade inte i veckan, så det var en chansning. Jag kände på uppvärmningen att det inte var helt hundra, men så har man varit där innan där man inte har känt sig hundra och så kommer man ut till match så är det adrenalin och så känns det bra. Det är sträckning eller en liten bristning, man kände att det högg till.

Missar premiären mot Östersund

Nu kommer Djurgårdens tränare, Özcan Melkemichel, med dystra besked till Djurgårdens fans. Olssons skada är ännu inte läkt och mittbacken kommer därför missa den allsvenska premiären mot Östersund.

– Jonas är inte tillgänglig, alla andra är tillgängliga, säger Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

Ett tungt avbräck för Djurgården att bli av med sin kapten inför premiären. Dessutom finns det frågetecken för en mittbacken Jacob Une Larsson som varit sjuk under veckan. Men Melkemichel lämnar lugnande besked och hoppas på att Une Larsson ska vara i speldugligt skick till premiären.

– Une blev lite sjuk idag (läs igår). Han får vila lite och förhoppningsvis i morgon (fredag) för att bli frisk för det är en viktig pjäs för oss.

Östersund tar emot Djurgården på Jämtkraft Arena på söndag, avspark 17.30.

ARTIKELN HANDLAR OM