Herrlandslaget i fotboll

Elmander och Nilsson borta mot Malta

Av: 

Emil K Lagnelius

Marcus Leifby

FOTBOLL

Besked i dag: skadade spelarna missar VM-kvalet i morgon

Johan Elmander och Mikael Nilsson spelar inte mot Malta.
Johan Elmander och Mikael Nilsson spelar inte mot Malta.

GÖTEBORG. Ingen Johan Elmander, 28, ingen Mikael Nilsson, 30.

I dag bekräftade förbundskaptenen Lasse Lagerbäck att de två skadade landslagsspelarna missar onsdagens VM-kval mot Malta.

Besked i dag:

Sverige går upp i VM-kvalmatchen mot Malta i morgon utan tre av spelarna som fanns med mot Danmark i lördags.

Sedan tidigare är lagkaptenen Henrik Larsson borta på grund av familjeskäl – och i dag, på en presskonferens i Göteborg, berättade förbundskaptenen Lasse Lagerbäck att varken Johan Elmander eller Mikael Nilsson finns med i morgon.

”En smäll så kan axeln fara”

– Johan Elmander är struken, inte aktuell, Micke Nilsson antagligen inte kapabel att spela, han känner lite och tror inte att han är aktuell för spel. Han har känning i ett lår, säger Lagerbäck.

– Vi hade förhoppning om att det skulle bli bättre, men Johan har fortfarande ont i axeln. En smäll så kan axeln fara helt och hållet.

Elmander byttes mot Danmark in i den 58:e minuten som yttermittfältare i stället för Christian Wilhelmsson. Ytterbacken Nilsson var som bekant olycklig vid Danmarks segermål när en olycklig undanrensning landade vid Thomas Kahlenbergs fötter.

Svensson gör comeback?

Mikael Nilsson drabbades av en bristning i vänster ljumske i slutet av april och missade ett antal matcher med sitt klubblag Panathinaikos.

Redan före Danmarksmatchen föll anfallaren Markus Rosenberg bort på grund av skada. Mittfältaren Anders Svensson var länge ett frågetecken och avstod sedan spel.

Frågan är om Svensson kan vara med mot Malta.

– Anders har inte känt någonting efter Danmarksmatchen. Vi får se om det kommer någonting smygande som det gjorde förra gången.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll