Champions League fotboll (herrar)

”Fotbollsvärlden vill att jag ska spela”

Av: 

Patrik Thornéus

Sergio Levinsky

FOTBOLL

Carlos Tevez anses som en av världens bästa fotbollsspelare, men det är inte säkert att han finns med i Manchester Uniteds startelva.

Relationen med tränaren Alex Ferguson är nämligen frostig.

– Men jag tror att fotbollsvärlden vill att jag ska spela, säger argentinaren till Sportbladet.

oense? Låter Alex Ferguson Carlos Tevez spela i kväll?
oense? Låter Alex Ferguson Carlos Tevez spela i kväll?

Det spekuleras vilt om Manchester Uniteds startelva mot Barcelona i Champions League-finalen i kväll. Alex Ferguson har Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Christiano Ronaldo och Carlos Tevez att välja på i anfallet. Troligtvis måste en av dem sitta på bänken och det står mellan Carlos Tevez och Dimitar Berbatov.

”Förtjänt av en plats”

Bråket mellan Ferguson och Tevez kan avgöra.

– Vi känner inte till startuppställningen förrän två timmar innan avspark. Personligen skulle det vara en fantastisk upplevelse att vara med och jag föreställer mig själv som en del i matchen. Jag har gjort mig förtjänt av en plats, säger Carlos Tevez.

Han har i flera tidningsartiklar pratat om en möjlig flytt från United och det har, enligt uppgifter, fått Alex Ferguson att ilskna till. Efter segern i Premier League talades det om en rejäl spricka mellan tungviktarna.

– Jag vet inte om mina uttalandet spelar någon roll. Jag har sagt att jag kommer att ta ett beslut om framtiden efter att jag och familjen varit på semester i Buenos Aires. Först då kan jag berätta vilken klubb det blir.

Carlos Tevez anstränger sig inte för att bli populär. På frågan om vilka spelare man måste se upp med i Barcelona kommer svaret snabbt:

– Det är många, så klart, men måste jag välja en så blir det min landsman Lionel Messi. Han har den här säsongen bevisat att han är bäst i världen.

Carlos Tevez har – som bekant – en klubbkompis, som också aspirerar på titeln.

Nämligen Christiano Ronaldo.

– Han är annorlunda. Förra året var Christiano världens bästa och han kommer att tillhöra toppnamnen i många år till, men i år har Messi bevisat att det är han som är det.

Sådana uttalanden lär knappast stärka argentinarens plats i Uniteds startelva, men å andra sidan kan Tevez välja och vraka bland anbuden.

Möter kompisen

Men först handlar det om Champions League-titeln och kampen mot kompisen Lionel Messi.

– Ett nederlag skulle göra ont. Ingen önskar att förlora en final. Vi är båda två vinnartyper och gör allt för våra lag.

Carlos Tevez vågar inte uttala sig om utgången i kvällens match på Roms Olympiastadion.

– Det blir svårt att spekulera i ett resultat, eftersom det är världens två bästa lag som möts. United är ett väldigt bra lag och bevisar det gång på gång, men det samma gör ju Barcelona.

Innan intervjun är slut passar Carlos Tevez på att ge United-ledningen en rejäl känga angående hans framtid i klubben.

– Under mina år i klubben har jag aldrig haft ett möte med ledningen, så snacket om varför United inte vill ha mig måste ställas till ledningen. Mina klubbkamrater vet hur det förhåller sig. Jag förstår inte klubbens agerande, men jag måste respekterar den.

Gissningsvis kommer argentinaren att hamna i en ny klubb nästa säsong, men var är oklart.

Några problem att hitta en ny arbetsgivare lär han inte ha.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Champions League fotboll (herrar)

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)