Fansen: Kom hit!

FOTBOLL

Zlatan-hysteri i Barcelona: ”Med Zlatan kan vi vinna trippeln”

Foto: Aftonbladet Bild
latans övergång till Barcelona har fått snacket att gå i den katalanska staden. ”Folk tycker att det är en jättebra värvning,” säger taxichauffören Alberto till Sportbladet. Här är Zlatan i Los Angeles.

BARCELONA. Det är Zlatan-feber i Barcelona.

Supersvenskens nya hemstad tar emot honom med öppna armar.

– Hela stan pratar om Ibrahimovic. Med honom i laget kan vi vinna trippeln igen, säger taxichauffören Alberto, 37.

Foto: AP
I går presenterades kompisen Maxwell på Camp Nou. Nu väntar fansen på Zlatan.

Efter gårdagens värvningsbomb tog Sportbladet planet ner till den katalanska metropolen. De fotbollstokiga invånarna har fått en del att diskutera det senaste dygnet.

Den svenske landslagsstjärnan pryder de stora sporttidningarnas förstasidor. Radio- och tv-kanalerna pumpar på med all tänkbar information om klubbens senaste prestigeköp.

Pratat hela dagen

– På radion har de pratat om det här i ett hela dagen. Folk tycker att det är en jättebra värvning om nu allt går i lås, men det verkar ju så. Han har inte gjort lika många mål som Eto’o hittills i karriären, men i det här laget får han de bästa förutsättningarna för att bli skyttekung, säger taxichauffören Alberto och fortsätter:

– De allra flesta tycker att Barcelona har bytt upp sig. Han är mer teknisk än Eto’o och det gillar publiken. Jag tror att han kommer att göra succé, och årets El Clásico blir något alldeles extra.

Mäktig offensiv

Real Madrid har en mäktig offensiv med nyförvärven Kaká, Ronaldo och Benzema i spetsen. Barcelona ställer i höst troligen upp med Messi, Ibrahimovic och Henry på topp. Bland anhängarna till de regerande liga-, cup- och Champions League-mästarna är det inget snack om vilken trio som är vassast.

– Vi hade redan världens bästa fotbollslag. Med Ibrahimovic

i startelvan blir vi ännu bättre. Madrid får finna sig i att spela andrafiolen i år igen, säger Barçasupportern Joan Puig, 46.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A