Hammarby IF Fotboll

”Det finns ängslan i gruppen”

Av: 

Tobias Österberg

FOTBOLL

Tony Gustavsson nöjd med inställningen trots ännu en förlust för Hammarby

Hammarbys Tony Gustavsson.
Hammarbys Tony Gustavsson.

Örebro lyckades bryta sin måltorka, vann 2–0 hemma mot Hammarby, vars kris blir allt djupare.

– Vi har mycket jobb kvar att göra men inställningen var bra, ett steg framåt, sade Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

Hammarby är kvar under nedflyttningsstrecket samtidigt som Örebro tog ett skutt uppåt i tabellen.

Hammarbys svacka blir allt djupare. Listan på skadade eller avstängda spelare är snart lika lång som laguppställningen och spelet på plan haltar också. Hammarbys tränare Tony Gustavsson var ändå inte alltför nedslagen efter matchen, han hittade ljuspunkter i tabellmörkret.

– Vi hade pratat mycket om inställningen inför matchen, och jag tycker att killarna kunde tacka klacken efter matchen och hålla sina huvud högt. Inställningen var ett steg framåt jämfört med matchen mot Kalmar då vi saknade energi, sade Gustavsson.

I bortamatchen mot Örebro började Hammarby ganska piggt. Men det roliga tog snabbt slut. Hammarbys Christian Traoré gjorde sitt bästa för att täcka ett skott från Roni Porokara i sjunde minuten men Traorés fot gav i stället bollen rejäl överskruv och ställde målvakten Kristoffer Björklund helt.

– Det blev ängsligt efter målet, men så är det. Det finns ängslan i gruppen, sade Gustavsson.

Bra skott

Porokara hade sedan ytterligare ett par bra skott som Björklund lyckades avvärja. Örebro, som inte gjort några mål i de två tidigare omgångarna, tog skott i parti och minut i första halvlek.

Björklunds agerande vid 2–0 för Örebro var mer tveksamt. Samuel Wowoahs frispark var välplacerad men inte speciellt hårt slagen i sin bana över den uppställda muren.

– Vi har inte lyckats att hålla nollan i någon av de åtta första matcherna vi spelat. Där har vi kanske det största jobbet att göra. Det finns mycket att förbättra och vi kommer inte att få något gratis, konstaterade Gustavsson.

Framåt skapade inte Hammarby mycket. Charlie Davies snabbhet lyckades laget inte utnyttja, inför ögonen på den amerikanske förbundskaptenen. Davies var ändå den som skapade mest oreda i hemmaförsvaret. Inga andra anfallsvägar fungerade heller. I slutet flyttade Tony Gustavsson upp förvarsbjässen Igor Armas i anfallet, även det draget blev resultatlöst. Hammarby förblev mållöst, och poänglöst.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Hammarby IF Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll