Galna trycket – Sverige-Chile snart slutsålt

Foto: Andreas Bardell/Jimmy Wixtröm
FOTBOLL

Drygt 47 000 biljetter är redan sålda till Sveriges landskamp mot Chile.

Trots att matchen är mer än en månad bort.

– Vi tror att det blir slutsålt, säger SvFF:s biljettansvarige Lena Danielsen.

I sommar är det dags för VM-slutspel i Ryssland, dit Sverige är kvalificerade.

Innan dess ska det svenska landslaget spela fyra träningslandskamper: Chile på Friends Arena den 24 mars, Rumänien på bortaplan tre dagar senare, Danmark på bortaplan samt Peru på Nya Ullevi i juni.

Biljettförsäljningen till den första matchen mot Chile har redan inletts, och det tickar på riktigt bra. Faktum är att endast 2 000 biljetter återstår på Friends Arena - med mer än en månad kvar till matchen.

– Vi har sålt runt 46 000, 47 000 där någonstans. Anledningen till att jag inte vet exakt är på grund av att jag inte har exakt koll på hospitality-bitarna, det vill säga hur stor beläggning det är på Friends Arena med vip-paket, loger och liknande. Någonstans där runt är i varje fall sålt, säger SvFF:s biljettansvarige Lena Danielsen till Fotbollskanalen.

”Det var inte väntat”

Intresset är stort för herrlandslaget, något Svenska Fotbollförbundet märkt av under en längre tid.

– Vi trodde nog att det skulle sälja på bra, men att det skulle vara sålt så långt på förväg med en månad kvar innan match, det var inte väntat. Vi blev dock överraskade i höstas också mot Luxemburg. Det är ett fantastiskt drag på biljettförsäljningen. Det finns ett stort intresse för laget nu, så det är härligt, säger Danielsen.

Fotnot: Sverige inleder VM mot Sydkorea den 18 juni. Övriga lag i gruppen är Mexiko samt regerande mästarna Tyskland.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30