AIK: ”I år är vi jobbiga”

FOTBOLL

Har lärt sig aldrig ge upp – trots underläge

Foto: Foto: BILDBYRÅN, LINA BOSTRÖM EINARSSON, GUSTAV MÅRTENSSON
kör på Enligt AIK:s Bojan Djordjic har laget blivit starkare mentalt i år, jämfört med förra året. ”I fjol hade vi förlorat dagens match med 2–0” säger han.

GÖTEBORG. 0–2 efter 39 minuter. Men årets AIK har lärt sig att aldrig ge upp.

– Det är inte första gången i år vi lyckas arbeta oss in i en match och vända, säger Bojan Djordjic efter 2–2 mot Gais.

Sex gånger i år har AIK vunnit med 1–0. Men det är de mer målrika matcherna, då de lyckats komma tillbaka från underläge, som har stärkt laget.

– Tidigare har vi inte alls varit så starka. I fjol hade vi förlorat dagens match med 0–2. När vi legat under så har tankarna snabbt vandrat iväg till morgondagen, jobbiga artiklar, press från fansen och trista nätter efter förluster, säger Bojan Djordjic.

Men:

– I år är vi jobbiga att möta. Vi litar på oss själva och kör bara på.

”Ville gräva ner mig”

Fast det var inga muntra miner i AIK-lägret efter att Gais gjort två mål på två minuter i slutet av första halvlek.

– Nä, då ville jag bara ta en spade och gräva ett djupt hål, och sen gå och lägga mig där. Det var riktigt tungt. Men vi vet att vi är stabila och seriens bästa bortalag. Så det var bara att köra på.

Det kunde till och med ha blivit tre poäng för de svartgula. Obolo kvitterade med kvarten kvar. Och i den 88:e minuten blev Djordjic frispelad av Martin Kayongo Mutumba. Men Dime Jankulovski stod i vägen.

Enda utan full pott

– Typiskt Dime. Jag försöker lätta den över honom, men han hoppar upp i luften. En normal målvakt lägger sig ner och försöker göra sig så stor som möjligt längs marken, men Dime han hoppar upp i luften. Hade jag bara tänkt på att det var han så hade jag ju bara lagt den vid sidan om honom.

AIK var det enda topplaget som inte tog full pott i omgång 15, men Djordjic är inte bekymrad.

– Äh, jag tror inte att Göteborg och Elfsborg tar 45 poäng under hösten direkt. Och vi har ett bra program, med Gais hemma nu närmast. Sen har vi Öis och Brommapojkarna på Råsunda också. Vi är med där uppe.

ARTIKELN HANDLAR OM