Bekräftat: AIK säljer Olsson

”Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kristoffer Olsson lämnar AIK.

Klubben bekräftar nu på sin hemsida att mittfältaren är klar för ryska Krasnodar.

– All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Olsson till klubbens hemsida.

Kristoffer Olsson kom till AIK i januari 2017 men lämnar nu för spel i ryska Kransodar.

– Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre. Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK. All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Olsson till klubbens hemsida.

Tjänar 20–40 miljoner på affären

Det har spekulerats i en prislapp på omkring 45-50 miljoner kronor, som Sportbladet avslöjade redan den 19 december, och enligt AIK:s egen information tjänar klubben mellan 20 och 40 miljoner kronor på 23-åringen efter att agentarvoden och summan för den vidareförsäljningsklausul Olsson förra klubb Midtjylland hade betalats.

– Verksamheten på Karlberg (AIK:s träningsanläggning) har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. “Koffe” har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Tackar styrelsen

Klubbdirektören Jens T Andersson uttrycker i AIK:s pressmeddelande också en tacksamheten mot den ekonomiska satsning styrelsen vågade göra inför säsongen.

– När AIK Fotboll gick in i 2018 gjordes det med en förhållandevis stor ekonomisk satsning på herrlaget och vi fick sportslig återbetalning med ett SM-guld och ett kommande kvalspel i Champions League samt idag även i form av en av klubbens största spelartransfers genom tiderna. Att styrelsen vågade satsa och låta klubbens pengar arbeta sportsligt har onekligen visat sig vara en betydande framgångsfaktor under 2018, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Jens T Andersson.

I Krasnodar blir Olsson bland annat lagkamrat med svenska landslagsmannen Viktor Claesson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.