Tibbling om ’slaget’: ”Extremt märkligt”

DOHA.

Danska medier uppgav att Simon Tibbling fått en smäll – av sin egen tränare.

Nu dödar svensken allt sånt snack.

– Det var extremt märkligt, överdrivet och absolut inte ett slag, säger Bröndbys mittfältare.

I slutet av september rapporterade danska medier om en schism mellan Bröndbys tyske tränare Alexander Zorniger och Simon Tibbling. BT skrev att Zorniger skulle ha slagit svensken i nacken, vilket fick stor uppmärksamhet i Sverige och Danmark.

”Extremt märkligt”

När Sportbladet träffar Tibbling under landslagets januariturné i Qatar tillbakavisar han uppgifterna å det bestämdaste.

– Jag kommer inte ens ihåg situationen. Det var något som kom upp mitt under säsongen och jag förstod inte vad det kom ifrån. Vi hade en tuff period med Bröndby och förlorade matcher, men det där snacket var extremt märkligt. Jag ville bara fokusera på fotbollen och förstod inte vad det handlade om.

”Jobbigt att förklara”

Var det ett slag?

– Det var absolut inte ett slag. Det var överdrivet och jag förstod inte vad det kommer ifrån.

Kändes allt det där snacket jobbigt?

– Klart det är jobbigt. Men jag försökte inte tänka på det utan bara koncentrera mig på fotbollen. Det jobbigaste var väl att förklara för alla vad som egentligen hade hänt. Men jag försöker inte bry mig om det och minns knappt situationen. Det var i alla fall ingen konflikt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.