Serie A

Svenske talangen mot Serie A-debut

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

17-årige Berisha i ligatvåans matchtrupp

Med sju mål blev Valmir Berisha hela U17-VM:s skyttekung.

Det ledde till en övergång till Roma där 17-åringen nu kan debutera.

Anfallaren finns med i truppen till lördagens match mot Atalanta.

Valmir Berisha gjorde stor succé när Sverige knep ett brons i förra sommarens U17-VM. Sju mål på sju matcher gjorde 17-åringen stekhet bland Europas storklubbar.

– De sista dagarna handlade det om Dortmund, Roma och Sunderland. Jag var överens med Dortmund, allting var glasklart och familjen var glada och firade. Jag skulle få biljetterna och åka dit. Själv satt jag bara och fundera på om det var rätt. Men så tänkte jag: ”Fuck detta, skit samma”. Jag ringde till Anders Karlsson (agenten) och sa att vi kör på Roma, sa Berisha till Sportbladet i februari.

Stukat lag

Berisha skrev på för 4,5 år och sågs i första hand som ett framtidsnamn. Men nu kan 17-åringen ändå närma sig debut för a-laget.

Svensken togs på fredagen ut i truppen till lördagens hemmamatch mot Atalanta. Serie A-tvåan har ett stukat lag med Mehdi Benatia på skadelistan samt med avstängningar på Mattia Destro, Miralem Pjanic och Alessandro Florenzi.

Roma-Atalanta börjar 20:45 och sänds i TV12.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Valmir Berisha

AS Roma