”Spöket” som fortsätter att gäcka Laurent Blanc

Det är ett namn han förmodligen vill glömma.

Men mitt i PSG:s nederlag på Stamford Bridge blev Laurent Blanc påmind om ett annat, smärtsamt, nederlag.

Laurent Blanc och hans Paris SG kom till Stamford Bridge med ett 3-1-resultat att spela på från första kvartsfinalmötet med Chelsea på Parc des Princes.

Men efter 2–0-förlusten i London gick PSG samma Champions League-öde som i fjol till mötes – uttåg i kvartsfinal på färre gjorde bortamål.

Men det var inte det enda Blanc behövde stå ut med under gårdagskvällen.

Gäckade tränaren

En påläst åskådare med sittplats precis ovanför Chelsea-bänken hade nämligen med sig en relik från 1990-talet för att gäcka den franske tränaren.

Franska Canal+ fångade bilderna på när åskådaren håller upp tidigare bulgariske landslagsmannen Emil Kostadinovs landslagströja från VM 1994 i riktning mot Blanc.

Det är ett namn som PSG-tränaren förmodligen helst velat glömma bort.

Blanc försökte stoppa drömmålet

Det var nämligen Kostadinov som i en avgörande kvalmatch till VM 1994 såg till att Bulgarien tog sig till USA på bekostnad av just Frankrike.

I en omställning i matchens sista sekunder var Blanc siste fransman att med en glidtackling försöka stoppa den framstormande bulgaren. Men inte ens den förre storbacken kunde stoppa Kostadinovs drömmål.

Väl i VM tog sig Bulgarien hela vägen till en bronsmatch mot Sverige – en match som svenskarna bekant vann 4–0.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.