Xavi: "Vi gillar inte att möta Atletico"

"Barca" respekterar motståndet

Rivaler i ligan - nu möts de i Champions League.

I kväll tar Barcelona emot Atletico Madrid, och hemmalagets kreatör Xavi varnar för motståndet.

 – Atletico och Diego Costa är i strålande form, säger 34-åringen till Barcelonas officiella hemsida.

Xavi underskattar inte Atletico Madrid
Xavi underskattar inte Atletico Madrid

Real Madrid och Barcelona hade sånär satt en skotsk stämpel på den spanska ligan: två lag som länge dominerat – 18 andra som nästan agerat statister. Med sju omgångar kvar av La Liga har Atletico Madrid slagit hål på den myten. Laget är en poäng före Barcelona, tre före Real – men med en sensationell serieseger i sikte väntar samtidigt strid på andra fronter. I kväll springer Atletico in på Camp Nou för att ta ännu ett kliv i sitt Champions League-äventyr. Och gästerna har vunnit ”Barcas” respekt.

 – Vi gillar inte att möta Atletico. De krymper ytorna, är defensivt skickliga och vassa på kontringar, säger Barcelonas mittfältare Xavi till klubbens officiella hemsida.

Målsnåla möten

Den 34-årige dirigenten vet vad han talar om inför kvällens kvartsfinal. Hans ”Barca” har fått se sig omsprunget av Atletico i titelracet och Xavi pekar på motståndartränarens skicklighet.

 – Diego Simeone har skapat en extraordinär vinnarmentalitet. Atletico tror att de kan slå alla lag. Kanske är vi favoriter om man tittar historiskt, men sett till hur lagen spelar är det väldigt jämnt. De små marginalerna kommer att bli avgörande, säger han.

Barcelona och Atletico har mötts tre gånger den här säsongen och kryssat samtliga: 0-0 i ligan, 1-1 i supercupens första match och 0-0 i returen. Xavi varnar för fysik och fasta situationer.

 – Vi får inte ge bort frisparkar och hörnor, då de har långa spelare. Atletico är ett fysiskt starkt lag. Diego Costa är i briljant form och han får ut maximalt av varje situation.

”Inte sämre än något annat lag”

Från gästernas håll har mittbacken Diego Godin gått ut och betonat hur Atletico är medvetna om sina styrkor.

 – Vi har aldrig känt oss sämre än något annat lag. Om man tittar på Atletico de senaste åren har vårt spelsätt inte förändrats, utan vi växer bara mer och mer både individuellt och som lag. Det är nyckeln till vår framgång, säger 28-åringen till Marca.

Att matchen blir jämn är Xavi övertygad om när han ger en procentuell siffra på lagens chanser.

 – Det är 50/50.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.