”Ett enormt ego”

FOTBOLL

Roy Keane till attack mot Ferguson

1 av 4 | Foto: Ett enormt ego, menar Keane.

Som om David Moyes inte hade det tufft nog...

Nu hävdar Roy Keane att Sir Alex Ferguson fortfarande försöker behålla makten – efter pensionen.

– När du har så mycket makt och kontroll över folk så rör det sig om ett enormt ego, säger irländaren.

Regerande engelska ligamästaren Manchester United hackar rejält. I går rapporterade Manchester Evening News att klubben planerar att rensa ut tio spelare ur truppen i januari och att nye tränaren David Moyes söker värvningar för att bygga om en trupp av blandad kvalitet som Sir Alex Ferguson lämnat över.

Ferguson ses kontinuerligt på läktaren vid Uniteds matcher och det är ingen slump. Det menar tidigare United-spelaren Roy Keane, som inte har något gott att säga om sin tidigare tränare.

Försöker styra

– Två ord som tränaren (Ferguson) pratade med mig om vid flera tillfällen var kontroll och makt. Det var så han jobbade. Vi kan se det än i dag. Även fast han inte är tränare längre, så tror jag aldrig att det kommer att lämna honom. När du har så mycket makt och kontroll över folk så rör det sig om ett enormt ego. Man försöker behålla allt även när man inte jobbar med dem längre, säger Keane till ITV enligt Daily Mirror.

Irländaren vann sju ligatitlar på 12 år för United, men först denna säsong har han börjat följa sitt gamla lag igen. Anledningen?

Att Ferguson lämnat tränarposten.

”Släppt mitt agg”

De båda herrarna brakade samman 2005 när Keane, efter en 1-4-förlust mot Middlesbrough, sågade sina lagkamrater kraftigt. Ferguson beskrev i sin självbiografi hur Keane ”gick över gränsen” och att det var dags att sälja mittfältsgeneralen.

– Det kändes för jävligt när jag fick lämna, men jag har släppt mitt agg mot klubben. Det hjälper att Ferguson har försvunnit och jag har ett par säsongsbiljetter med min son. Jag har fått tillbaka min kärlek för klubben.

Manchester United spelar i kväll hemma mot Sjakhtar Donetsk i Champions League. Matchen sänds i Viasat Sport och Viaplay – avspark 20.45.