Gerrard: Har funnits tillfällen då jag nästan har gett upp hoppet

Liverpool har ett jätteläge att ta hem Premier League-titeln.

Klubbens första någonsin.

– Det har funnits tillfällen då jag nästan gett upp hoppet om att någonsin vinna, säger Steven Gerrard.

Efter Chelsea chockförlust (1-2 hemma mot jumbon Sunderland) i går har Liverpool öppet mål mot Premier League-bucklan. Seger borta mot Norwich i eftermiddag skulle öka chanserna ytterligare.  Liverpool är två poäng före Chelsea, som dessutom har spelat en match mer.

– Jag måste se det här som att det här är vår enda chans att vinna ligan. Konkurrensen är så stark att det inte finns några garantier för att vi kan slåss om titeln nästa år igen, säger Steven Gerrard i en intervju med Daily Telegraph.

Vill ha Rodgers kvar länge

Liverpool-ikonen gör en av sina bästa säsonger någonsin, och vet vem han vill tacka.

– Jag tror helt och fullt på Brendan Rodgers. Han är helt fenomenal för att bara vara 41 år gammal, och jag tror att kommer att bli en av de bästa tränarna i världen. Jag hoppas att han kommer att vara kvar i Liverpool lång tid efter att jag slutat.

Liverpool har inte vunnit ligan på 24 år, och står på noll i kolumnen över vunna Premier League-titlar.

– Det har funnits tillfällen då jag kanske gett upp hoppet, eller i alla fall varit nära att göra det. När du slutar sjua-åtta och ser hur stort gapet är upp till topplagen… Då är det tufft mentalt. Och sen kommer slutet av säsongen och du ser hur de andra klubbarna slänger fram ännu mer pengar och gör sina lag ännu starkare, säger Gerrard.

”Borde varit mycket närmare”

Lagkaptenen menar dock att Liverpool har sig själva att skylla också.

– Att vi inte har vunnit ligan sedan 1990 är inte bra nog. En klubb med vår historia borde ha varit mycket närmare, egentligen vunnit den, under de här 24 åren.

Men seger i eftermiddag och Gerrard är väldigt nära en första Premier League-titel.

13.00 i Viasat Fotboll: Norwich-Liverpool

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN