Kovändningen: Özcan Melkemichel stannar

Vill rädda Syrianskas allsvenska kontrakt

För fyra dagar sedan avgick han som tränare för Syrianska.

I dag kom beskedet att Özcan Melkemichel, 45, ångrat sig.

– Klubben har visat en enorm vilja att ha mig kvar, säger han till Sportbladet.

Det damp ner som en allsvensk fotbollbomb när Melkemichel i söndags meddelade att han lämnar Syrianska med omedelbar verkan. På presskonferensen efter förlustmatchen mot Halmstad berättade han om sitt beslut.

– Förutsättningarna för mig har inte varit lätta. Det finns ett oerhört tryck på att vi ska klara av det här och ingen har förståelse, varken publik eller någon annan, sa ha då.

Men redan dagen därpå berättade sportchef Jan Grigo för Sportbladet att han skulle ge sig i kast med att försöka övertala klubbikonen att stanna.

Det lyckades han också med.

”Har övertygat mig”

I dag kom nämligen beskedet att tränarikonen kovänder och fortsätter att coacha laget.

– Klubben har övervägt och kommit fram till att de inte ser något bättre alternativ än mig. De har övertygat mig till fortsätta och jag vill göra det som är bäst för klubben, säger Melkemichel.

Så här i efterhand, var det ett förhastad beslut du tog i söndags?

– Som läget är nu så, självklart hade det varit bättre att ha haft det ogjort. Men jag upplever det inte som att folk är arga och tycker att jag försökte lämna ett sjunkande skepp. Tvärtom har jag fått enormt positiv feedback.

Från spelarna också?

– Ja, nu har jag fått förklara mer grundligt hur jag resonerade och jag upplever det som att alla har förstått mitt beslut. Vi har pratat igenom situationen och det känns bra. Nu ska vi kriga och kämpa för den här klubben tillsammans. Vi är i en svår situation, men vi ska göra allt för att hålla oss kvar i allsvenskan, säger han.

Syrianska ligger sist i allsvenskan med nio inspelade poäng.

På söndag möter man tabellfemman AIK.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.