Ronaldos superdiet och träningsprogram

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Julhelgerna innebär mycket mat och godsaker.

Men inte för Cristiano Ronaldo, 28.

Danska BT har uppgifter om Real Madrid-stjärnans hårda diet – som gett en superkropp och gjort honom till en av världens bästa.

Ronaldo vann Ballon d'Or 2008 och sommaren 2009 lämnade han Manchester United för Real Madrid - det var då världens dyraste affär inom fotbollen. I Spanien har succén fortsatt för portugisen.

Han har öst in mål i Real Madrid, men har fått se sig besegrad av Lionel Messi i kampen om Ballon d'Or – fyra år i följd.

I januari delas priset ut nästa gång och enligt uppgifter runt om i fotbollsvärlden är Ronaldos chanser större nu än på flera år.

Bara sex procents kroppsfett

Det ligger dock hårt arbete bakom succén i Real Madrid - både på och utanför planen. Danska Berlingske Tidende har fått information om 28-åringens diet.

Tidningen har varit i kontakt med Real Madrids kommunikationsavdelning som har delat med sig av hur portugisen tränar och äter.

Enligt BT har män oftast runt tolv procent kroppsfett, Ronaldo har dock bara sex procent. Det är precis vid gränsen mellan en elitidrottare och en bodybuilder.

Vill sova tio timmar per natt

BT uppger att Ronaldo tränar fyra-fem timmar per dag, fem dagar i veckan. Han har bara en helt ledig dag utan några som helst aktiviteter.

Sena nattklubbsbesök och festande är inget Ronaldo ägnar sig åt längre. 28-åringens kärlek, Irina Shayk, har fått ordning på stjärnans privatliv. Portugisen går och lägger sig runt 22.00 och vill oftast sova tio timmar.

Se kostschemat och träningsupplägget nedanför!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM