Sundhage om Zlatan: ”Tråkigt och ledsamt”

FOTBOLL

Damlandslagets förbundskapten om Zlatans utspel

I en intervju med Expressen gick Zlatan Ibrahimovic till hård attack mot jämförelsen mellan dam- och herrfotboll.

Någon som inte har missat debatten är damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage.

– Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund, säger hon till SVT Sport.

Foto: Sundhage svarar nu Zlatan.

Uttalandena från Sveriges lagkapten och stora anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic skakade om i fotbolls-Sverige och vållade stor debatt:

”Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård.” sa Ibrahimovic till Expressen.

Och bland annat det här:

”Det går inte att jämföra damernas individuella prestationer med herrarnas. Och sedan när jag kommer utanför Sverige jämförs jag med Ronaldo och Messi. Hallå, på vilken nivå är vi? Det är ett skämt.”

Planerade i över en månad

De skarpa åsikterna var enligt Sportbladets uppgifter heller inget spontant utspel. Zlatan hade tänkt framföra sina åsikter redan innan playoff-mötet med Portugal, men fick aldrig den brännande frågan på presskonferensen.

Hård kritik

I går följde en kritikstorm både från aktiva och före detta spelare i damlandslaget, och nu tar även förbundskaptenen Pia Sundhage bladet från munnen.

– Tråkigt och ledsamt för svensk fotboll när en lagkapten uttrycker sig så. Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund, säger hon till SVT Sport.