Nickade utanför – då dömde domaren mål

avMalin Wahlberg

”Vi kommer lämna in en protest”

1 av 2

Leverkusens Stefan Kiessling nickade in 2-0 mot Hoffenheim och avgjorde matchen.

Problemet?

Det var inte mål.

– Vi kommer definitivt lämna in en protest, säger Hoffenheims manager Alexander Rosen.

Domaren Felix Brych i matchen mellan Hoffenheim och Leverkusen hade ingen bra dag på jobbet. Det var i den 70:e minuten som Stefan Kiessling nickade bollen mot Hoffenheims mål. Bollen gick utanför målvaktens högra stolpe, men slank in genom ett hål i nätet och in i mål. Domaren missade situationen och dömde mål.

 – Jag tänkte inte på hur bollen gick i mål. Det sa jag till domaren. Nu efter matchen känns det inte bra. Det är en dum situation. Men jag har inte sett det, det är därför jag blir förvånad, säger Kiessling enligt Bild till Sky.

Domaren själv:

– Det fanns ingen indikation på att det inte var ett regelrätt mål. Bollen var inne i målet. Det var ett vanligt mål för alla, säger Brych till Bild.

Fick mål bortdömt

Hoffenheims manager Alexander Rosen var inte speciellt nöjd efter matchen.

– Det finns olika uppfattningar om händelsen. Det var mer än bisarrt. Vi kommer definitivt att lämna in en protest, säger han till Bild.

Oturen var dock inte slut där för hemmalaget. Hoffenheim fick ett mål bortadömt och i slutet av matchen var kvitteringen bara centimeter bort.

Domaren blåste straff, målvakten räddade och returen gick i stolpen. En Leverkusen-spelare hann dessutom styra bollen i stolpen ytterligare en gång innan matchen var slut och bortalaget vann med 2-1.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga