AIK rasar mot offsidemålet

Av: Fredrik Jönsson, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är klart att det här kostar oss guldet”

Foto: Offsiden vid 1-0 - klicka för större version.

Göteborg/Stockholm. Tobias Hysén gav IFK Göteborg ledningen med ett offsidemål.

AIK rasar mot domslutet.

– Vi mäktar inte med att spela mot både domaren och Blåvitt i kväll, säger AIK-tränaren Andreas Alm på presskonferensen.

Chansfattigt fram till den 29:e minuten. Då fick Kjetil Waehler bollen i backlinjen och skickade iväg den upp mot Tobias Hysén.

Anfallaren blev helt ensam med målvakten Kyriakos Stamatopoulos och avslutade genom att lyfta bollen kyligt över AIK:aren. Målet borde dock ha dömts bort på grund av offside.

– Jag ser det, att han är offside. (Lasse) Vibe skriker ”släpp den, släpp den”, han vet också att Hysén är offside, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till C More.

”Det jämnar väl ut sig”

Det var Hyséns 13:e mål den här säsongen – han leder skytteligan i allsvenskan.

– Det är ju så, ibland får man det med sig, ibland emot sig. Vi har haft några situationer emot oss genom åren där det inte har varit offside, så det jämnar väl ut sig, säger han i halvtid.

Blåvitt vann med 3-1.

Goitom förbannad

Efteråt var Henok Goitom väldigt upprörd på den assisterande domaren.

– Jag tycker att vi är med i matchen första halvlek. Nu vet jag inte – första målet - om det är offside eller inte? Det känns som offside, och om det är offside är det ganska skrattretande, säger Goitom.

– Jag har sprungit onside flera gånger och då har de blåst offside. För mig är det helt klart, jag är forward och kan se att det är offside. Sen får vi inte släppa in inkast-mål, så är det. Då har du inget med guldet att göra.

C More: Jag kan säga att på våra bilder såg det ut som att det faktiskt var offside. Är det svårt att ställa om efter det blir en sådan situation?

– Flera gånger blåser det på oss, offside, offside. Och vi är onside hela tiden. När det är offside så blir det onside på andra hållet, jävla skit. Det är klart att det här kostar oss guldet.

”Jävla skit”

– Vi är med i matchen, i första halvlek, vi är med i matchen. I första halvlek har vi flera chanser att göra mål. Jävla offsidemålet.

C More: Känns det som att det har kostat er guldet?

– Det är så. Fan, om jag som forward kan se att det är offside hur fan kan linjemannen inte se att det är offside? Jävla skit.

– Vi kan vinna den här matchen och få samma poäng som Göteborg. Nu är vi sex poäng efter Göteborg och Malmö. Fan, den här linjemannen har kastat bort vår säsong.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.