Deniz Naki beskjuten: ”Fruktade min död”

Foto: Petr David Josek / AP
FOTBOLL

Tyske fotbollsspelaren Deniz Naki, 28, besköts i sin bil sent i gårkväll.

Händelsen utreds som ett mordförsök.

– Jag fruktade min egen död, säger Naki enligt Die Welt.

Deniz Naki gjorde mål när Tyskland vann finalen av U19-EM mot Italien 2008 och målades upp som en stor talang i fotbollsvärlden.

Men karriären har inte tagit någon riktig fart efter det.

I stället har den förre supertalangen mer uppmärksammats för sitt stöd till de som då stred på den kurdiska sidan i de väpnade konflikterna med det turkiska styret i sydöstra Turkiet.

Offentliga ställningstaganden som förvandlat fotbollsspelaren till en hjälte för många och en måltavla för andra, vilket Sportbladets Erik Niva skrev om i mars 2016.

”Fruktade min död”

Och vid 23.00-tiden under söndagskvällen besköts 28-årige Naki i sin bil på autobahn, strax utanför tyska Düren.

Tyska Bild uppger att gärningsmannen sköt två skott mot Naki som klarade sig oskadd. Det första ska ha träffat ovanför vänster bakdäck och det andra mellan två fönster.

Händelsen utreds nu som ett mordförsök.

– Jag stannade till direkt och rullade sedan av till sidan av vägen. Jag fruktade min egen död, säger Naki enligt Die Welt.

Deniz Naki har spelat för turkiska Amedspor sedan 2015 efter en övergång från Gençlerbirliği. Innan det representerade han i tur och ordning Bayer Leverkusen, Rot Weiss Ahlen, FC St Pauli samt SC Paderborn. Mittfältaren har också 15 U19- och sex U20-landskamper för Tyskland på meritlistan.

Missa inte Erik Nivas dokument om Amedspor och Deniz Naki!

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll