Bajenfansens initiativ – samlar in pengar till damlaget

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

För en dryg vecka sedan bad en spelare i Hammarbys damlag om ekonomisk hjälp.

Nu har en supportergrupp startat en insamling – som på kort tid samlat in över 100 000 kronor.

”Det är dags att vi visar vårt stöd för damkrigarna som i dagsläget helt saknar de förutsättningar som herrarna har”, skriver gruppen.

2017 var Hammarby nykomlingar i allsvenskan och slutade på en fin sjundeplats.

Men arbetet inför säsongen 2018 har gått trögt. För en och en halv vecka sedan skrev Sportbladet om hur en spelare uttryckte sin uppgivenhet över truppbygget och budgeten i en grupp på Facebook.

”Som det ser ut nu har vi 14 kontrakterade spelare för säsongen 2018. Vår budget är alldeles för liten för att ha en konkurrenskraftig trupp för damallsvenskan och styrelsen har därmed sagt att de inte ser något problem med att vi åker ur allsvenskan i år”, skrev spelaren.

”Behöver er hjälp”

Hon bad sedan om ekonomisk hjälp.

”Vi behöver er hjälp. Jag har svårt att säga exakt hur mycket pengar det handlar om men alla bäckar små, som det brukar heta”.

Och nu verkar hennes vädjan ha fått gehör. En supportergrupp som kallar sig Årstakex startade under söndagen en insamling till damlaget.

Redan över 100 000

”Det är dags att vi visar vårt stöd för damkrigarna som i dagsläget helt saknar de förutsättningar som herrarna har. Här snackar vi tjejer som arbetar heltid eller studerar heltid. Som efter avslutad arbetsdag oförtrutet tar sig ner till träningsarenan med träningstid 19.30 nu på försäsongen” skriver gruppen.

På måndagmorgonen hade över 130 000 kronor samlats in, sedan både spelare i klubbens dam- och herrlag funnits bland bidragsgivarna, däribland Kennedy Bakircioglü.

Så fungerar transferfönstret 00:45

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM