Michelsen: ”Jag är ledsen”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sparkad av Hammarby.

Hur mår Jakob Michelsen?

– Jag är ledsen, verkligen ledsen. Jag tror att Hammarby har en stor framtid och jag hade verkligen velat vara med. Jag vill också tacka alla supportrar från det djupaste av mitt hjärta, säger dansken till Sportbladet.

Michelsen.
Foto: TT
Michelsen.

I går kväll berättade Hammarby för Jakob Michelsen att han inte längre var önskvärd som tränare för klubben.

– Jag fick höra det på mötet. Självklart hade jag läst i tidningarna att jag skulle få sparken, men beskedet kom på onsdagen.

Hur kändes det?

– Jag blev ledsen, verkligen ledsen. Också överraskad. Men eftersom jag läst vad ni hade skrivit i tidningarna kom det inte som en blixt från klar himmel. Samtidigt trodde jag hela tiden att jag skulle få träna Hammarby nästa år.

Jansson kom på sommaren

Michelsen anlände förra vintern och tog Hammarby till den bästa tabellplaceringen på nio år. Efter en stark vår anlände nye sportchefen Jesper Jansson under sommaren. En stor spelomsättning följde och under hösten skulle Michelsen implementera ett nytt spel med den i stora stycken nya startelvan. Resultaten varierade kraftigt, vilket inte överraskade dansken som såg hösten 2017 som en lång förberedelse inför 2018.

– Jag köptes loss från Sönderjyske och skrev ett treårskontrakt med Hammarby. 2017 skulle vi städa upp truppen och bygga upp hela klubben. Vi hade stora förändringar och 2018 skulle vi ta klubben till nästa nivå, säger Michelsen och fortsätter:

– Jag är helt säker på att Hammarby kommer få ett bra 2018. Vi har fått till en bra trupp med flera intressanta spelare som dessutom är möjliga att sälja framöver.

”Jag är ledsen”

Just därför smärtar avskedet extra mycket.

– Jag är ledsen över att jag inte får vara en del av klubben längre. Men det här var inte mitt beslut. Jag var övertygad om Hammarbys positiva framtid och är självklart besviken över att inte få vara med.

Sportbladet kunde för ett par dagar sedan avslöja en spricka mellan Jakob Michelsen och sportchefen Jesper Jansson. Duon kunde inte samarbeta – kom inte överens – och allt tydde på att dansken skulle få sparken.

Vad säger du om relationen till Jansson?

– Det vill jag inte kommentera.

Vad gav klubben dig för skäl till avskedet?

– Det vill jag inte heller kommentera.

”En konstig känsla”

Vad kommer du minnas av din tid i Hammarby?

– Att leva i Stockholm och spela framför våra stora, fantastiska publik var fantastiskt. Jag vill tacka alla supportrar från hela mitt hjärta. Jag kommer alltid bära med mig alla fina derbyn vi spelade. Jag kan se mig i spegeln och konstatera att jag var nöjd med mitt arbete i Hammarby.

Vad händer nu?

– Att sparkas är en del av fotbollen. Klubben bestämmer det. Men det är en konstig känsla. Det är ju första gången för mig. Men jag vill tacka fansen och spelartruppen. Många har ringt mig nu och pratat med mig. Det värmer och jag önskar spelarna allt gott. Det gäller förresten hela Hammarby!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.