Badji hjälte för Dif – sänkte Blåvitt

avPelle Strandman

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Sex raka hemmamatcher utan seger.

Då klev Aliou Badji fram och sänkte IFK Göteborg med två mål på Tele2 arena.

– Han är en klassforward, säger Özcan Melkemichel efter Djurgårdens 2–0-seger.

Djurgården hade inte vunnit en hemmamatch sedan den 22 juli då Häcken besegrades med 2–1.

Men hemma mot IFK Göteborg fick blåränderna äntligen jubla inför sin publik på Tele2 arena.

Efter en tung period med fyra kryss och en förlust på de fem senaste matcherna fick Djurgården utdelning.

Redan tio minuter in i den första halvleken bröt Aliou Badji dödläget när han förvaltade ett inspel från Jonathan Ring på bästa sätt. Anfallaren satte bollen snyggt intill den vänstra stolpen utom räckhåll för målvakten Erik Dahlin.

”Välförtjänt”

Ledningen dubblades sedan till 2–0 i den första halvlekens sista minut. Återigen var det Badji som satte bollen i nätmaskorna efter ett vackert samspel med Haris Radetinac.

– Badji visar att han är en klassforward. Han hade bud på flera mål och han gör en bra match, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel som främst var nöjd med sitt lags första halvlek.

– Det är ganska välförtjänt att vi leder matchen i halvtid. Efter det kontrollerar vi händelserna utan att spela bländande.

Badji valde efter matchen att hylla Özcan Melkemichel som han menar har knuffat hans spel i rätt riktning.

– Jag behövde självförtroende. Han har hjälpt mig mycket och det uppskattar jag, säger 21-åringen.

– Det var en bra match och en väldigt bra första halvlek från oss idag. Jag spelade bra, hade två chanser och gjorde två mål. Det var bra.

Kritiserade Özcan – talade ut

Annat lät det i september när Badji öppet vädrade sin kritik mot klubben efter utebliven speltid trots att han gjorde mål när han fick chansen.

– Jag har inga problem med att sitta på bänken. Det var bara när jag jag precis hade gjort mål i derbyt (mot Hammarby, reds.anm) som jag inte fick spela och var förvirrad och arg. Men det är okej nu. Vi pratade och redde ut det.

För IFK Göteborgs del fortsätter spelet att knacka. Med spelare som Tobias Hysén, Robin Söder och André Calisir på skadelistan lyckades bortalaget inte skapa någon spänning i den andra halvleken och fler mål blev det inte.

Trots förlusten har IFK Göteborg säkrat det allsvenska kontraktet, detta tack vare att Brommapojkarna samtidigt föll mot IFK Norrköping.

Djurgården är kvar på en åttondeplats.

Laddar Matchöversikt