Solskjaer och Matic konfronterade Man United-fans

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Man United-spelare räds klubbens bristande säkerhet efter konfrontationen med upprörda fans. Dessutom tar Ilkay Gündogan en ny fajt efter Super Leagues fall.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Man United-spelare är chockade över hur enkelt det var för supporterfalangen ”Men in Black” att bryta sig in på träningsanläggningen Carrington. Det var under gårdagen som ett 20-tal arga fans bestämde sig för att dela med sig av sina känslor kring klubbens inblandning i Super League-förslaget.

Enligt Daily Mail ska tränaren Ole Gunnar Solskjaer gått ut för att prata med gruppen som blockerade ingången till anläggningen. Till sitt sällskap hade norrmannen den nya tekniska direktören Darren Fletcher, assisterande tränaren Michael Carrick samt – för att citera tidningen – ”194 cm långe Nemanja Matic”. Deras enda krav för att bemöta de ovälkomna gästerna var att samtalet inte skulle spelas in. Fansen ska ha ställt frågor som varför Solskjaer inte motsatte sig ESL-planerna i samband med Man Uniteds match under söndagen.

Foto: Twitter

”Spelarna är bekymrade över hur enkelt det var för fansen att ta sig in”, säger en källa. ”Det fanns inte tillräckligt med vakter för att lyckas mota bort en sådan arg grupp. Säkerheten behöver förstärkas för att detta inte ska kunna ske igen”.

”Men in Black” är samma falang som dök upp vid Wayne Rooney, Rio Ferdinand respektive Ed Woodwards hus vid olika tillfällen då de inte var nöjda med trions agerande i förhållande till klubben. På banderollen som de hade med sig till Carrington under torsdagen stod det: ”Glazers bort, 51 procent till Utd”, vilket syftar på regeln som både Bundesliga och allsvenskan använder sig av där medlemmarna äger 51 procent av klubben.

Foto: Rui Vieira / TT

DAGENS ILSKA

Ilkay Gündogan öppnade i går upp för debatt då han twittrade att det nya Champions League-formatet skadar spelare. Man City-spelaren skriver: ”Med allt Super League-snack som pågår kan vi snälla också diskutera det nya CL-formatet? Fler och fler matcher, tänker ingen på oss spelare? Det nya UCL-formatet är bara det bästa av två onda ting i jämförelse med Super League”.

Tysken tillägger att han tycker det nuvarande formatet är bra som det är. Hans tränare Pep Guardiola har ofta vädrat sina åsikter kring tuffa spelscheman och det nya CL-formatet för 2024–2025 innebär att antalet lag ökar från 32 till 36 lag.

DAGENS HEMLIGA MÖTE

Enligt The Independent träffades premiärminister Boris Johnson och Man United-ordföranden Ed Woodward fyra dagar innan Super League-planerna offentliggjordes. Johnson gick till hård attack mot utbrytarklubbarna tidigare i veckan och Woodward, som i högsta grad var inblandad, lämnar sin post vid årsskiftet. Regeringskansliet vill inte avslöja vad duon pratade om men förnekar att den nya ligan skulle ha diskuterats. Enligt diverse källor ska i stället Covid-19 och publikfrågan avhandlats.

DAGENS CITAT

”Den globala fans-skaran vill se Arsenal mot Barcelona så ofta som möjligt. Engelska fans vill se fler stora matcher men också behålla de kalla kvällarna i Stoke. Nu måste vi bygga en bro, och det kommer vi göra”, – Josh Kroenke, direktör i Arsenal, grillades under gårdagen av ett supporterforum som bland annat menade att han ”inte förstår sig på engelsk fotboll”.

Foto: John Walton / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS AVSLÖJANDE

Jesse Lingard var nära att ta en paus från fotbollen förra året på grund av mental ohälsa. West Ham-spelaren, som har gjort succé sedan han anlände på lån i januari, berättar att det var ”mental tortyr” att både försöka hantera pandemin samt sin mammas sjukdom: ”Jag hade lätt kunnat lägga av i lockdown. Inte lägga av med fotbollen, men i alla fall ta en paus”, säger Lingard till YouTube-kanalen Presenting.

Sedan dess har spelaren tagit sig tillbaka in landslaget och har nu goda chanser att komma med i Englands trupp till sommarens EM.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.