”Man kan ju åtminstone slänga iväg ett samtal”

Simon Thern
Simon Thern

Simon Thern, som lämnade IFK Norrköping efter säsongen, missade de sista matcherna eftersom han drabbades av covid-19.

Sedan dess har han inte hört ett ord från någon i klubben.

– Har jag spelat över hundra matcher där kan man ju åtminstone slänga iväg ett samtal, säger han till Värnamo Nyheter.

Simon Therns kontrakt med IFK Norrköping löpte ut efter säsongen. Någon förlängning har inte varit aktuell. Nästa säsong kommer 28-åringen representera en annan klubb, men vilken det blir är ännu inte klart.

Men avslutet med Norrköping var inte helt smärtfritt. I november drabbades Thern av covid-19 och missade de avslutande matcherna av den allsvenska säsongen.

”Jag står inte och faller”

Sedan dess har han inte hört ett ord från någon i klubben.

– Det är ingen från föreningen som har hört av sig till mig överhuvudtaget. Det är klart, jag har spenderat över tre år där, säger han till Värnamo Nyheter och fortsätter:

– Men jag har andra alternativ, så jag står inte och faller med dem. Om de inte är intresserade av att ens slå ett samtal då skiter jag i det.

De senaste månaderna har det hänt mycket i IFK Norrköping. Det har skapat en situation som måste tas hand om, anser Thern.

– Det är ju hur många som helst som sagt upp sig. Jag vet inte hur många. Det är ingen slump. Det är inget bra arbetsklimat när man har typ sju olika klubbchefer på sex år eller vad det nu är. Då måste man hitta lösningar som gör det bättre. Och det kommer de säkert få ordning på. För IFK Norrköping är en fantastisk klubb.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.