HIF nära att tappa stjärnduon

Av: Michael Wagner

Publicerad:

FOTBOLL

Helsingborgs IF vill tillbaka till allsvenskan.

Men på den resan kan de få klara sig utan Mix Diskerud och Martin Olsson.

Norrmannen är nära en flytt till Turkiet och den svenske landslagsmannen har fått ett bud från Cypern, erfar Sportbladet.

I höstas åkte Helsingborgs IF ur allsvenskan men klassiska HIF hoppas att tillvaron i superettan ska bli kortvarig.

På vägen tillbaka ser det dock allt mer ut som HIF med sportchefen Andreas Granqvist får klara sig utan stjärnduon, försvararen Martin Olsson, 32, och mittfältaren Mix Diskerud, 30.

Både Olsson och Diskeruds kontrakt med HIF gick ut vid årsskiftet.

Diskerud är nära en övergång till turkiska nästjumbon Denizlispor. Martin Olsson har enligt vad Sportbladet erfar fått ett ekonomiskt bra erbjudande från cypriotiska tabellsjuan Pafos.

”Har förhoppningar”

Andreas Granqvist säger till Sportbladet:

– Jag vet att Mix ambition är att hitta något utomlands men dörren är inte stängd om han vill komma till HIF. Men just nu blir det svårt att lösa det inom budgeten.

För ett förnyat kontrakt med HIF för Martin Olsson talar att försvararen finns med och slåss om en plats i Janne Anderssons EM-trupp i sommar.

Kanske blir det lättare att övertyga förbundskaptenen om en EM-plats via bra spel, till och med i superettan, än i den ojämna cypriotiska ligan.

– Martin har jag fortfarande stora förhoppningar på men vi kommer prata mer senare den här veckan, säger Andreas Granqvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.