Mörkade Klopps kritik i intervjun

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

FOTBOLL

Tv-bolaget var snabbt framme och bröt Jürgen Klopps intervju efter matchen mot Leicester och Harry Kane benämns numera som assistkung.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Den som såg Jürgen Klopps intervju via den svenska sändningen kunde ta del av managerns fulla vrede efter 3–0-segern mot Leicester. Inte för att han var missnöjd med insatsen (tvärtom) men på grund av det fortsatt täta spelschemat som framför allt tv-bolagen styr över. När samtalet kom in på just Sky och BT (som sänder Premier League och Champions League i Storbritannien) valde det förstnämnda bolaget att helt enkelt sluta rulla intervjun för sina inhemska tittare.

Detta uppmärksammas först morgonen efter av engelsk media och det antyds att Sky mörkade Klopps kritik med vilje eftersom ”han befann sig på minerad mark” som Echo uttrycker det. Tränaren sade bland annat: ”Sky och BT måste prata med varandra, skulle det vara så att vi fortsätter spela onsdag och sedan lördag 12:30 är jag inte så säker på att vi kommer avsluta säsongen med elva spelare”. Han tillägger att situationen är riktigt tuff för spelarna, vilket mängden skador är ett tydligt tecken på. ”Om någon nämner ordet ’kontrakt’ för mig en gång till kommer jag att tappa det. Kontrakt gäller inte under en Covid-säsong. Vi måste anpassa oss, vi anpassar ju oss. Du står ju här med munskydd! Vi anpassar oss utifrån situationen. Så det måste till en förändring”.

Klopp är inte ensam om att kritisera just avsparkstider. Ole Gunnar Solskjaer påpekade för några veckor sedan det absurda i att Manchester United, som spelade Champions League-match borta i Turkiet på onsdagskvällen, sedan tilldelades avsparkstid 12:30 på lördagen.

DAGENS STATS

Harry Kane, numera assistkung, har redan spelat fram till nio mål den här säsongen. Ingen Premier League-spelare har gjort fler efter nio avverkade matcher (Cesc Fabregas stod på lika många säsongen 2009/2010). Det är dessutom fler assists än Kane har mäktat med på sina tre senaste säsonger – sammanlagt.

DAGENS BESVIKELSE

Mikela Arteta var inte nöjd med yttern Nicolas Pépé efter tilltaget mot Leeds-spelaren Ezgjan Alioski. Skallningen var kanske inte av det hårdare slaget men räckte för att Pépé skulle åka ur efter VAR-granskning. ”Det är oacceptabelt. Jag har sagt till honom att det är oacceptabelt”, menar Arteta. Trots en man mer lyckades inte Leeds få hål på Arsenal i 0–0-matchen.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS CITAT

”Har man en spelare som Özil att tillgå så måste han spela. Jag tror att något annat ligger bakom, något som Freddie inte berättar”, – Patrice Evra tryckte till Fredrik Ljungberg lite extra i samband med en diskussion om Mesut Özil i Sky-studion under söndagen. Den svenske tränaren, som nyligen lämnade Arsenal, svarade: ”Jag sade aldrig att han (Özil) inte borde spela. I vissa matcher passar han verkligen in. Vissa matcher passar honom sämre, som ju gäller alla spelare”.

DAGENS SILLY

Southampton är en av flera klubbar som visar intresse för Brandon Williams, uppger The Athletic. Manchester United-spelaren har fått sparsamt med speltid hittills under säsongen vilket öppnar för en flytt till St Mary’s. 20-åringen ska själv ha varit positiv till en utlåning redan i somras.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.