Mittbackskris i Djurgården inför Europakvalet

Publicerad:
Kim Bergstrand.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Kim Bergstrand.

FOTBOLL

Det råder skadekris i Djurgården inför Europakvalet. 

Mot Elfsborg saknades tre av fyra mittbackar. 

– Man vill ha sina mittbackar på planen, säger tränaren Kim Bergstrand.

Erik Berg saknades när truppen mot Elfsborg presenterades i går och under lördagen ströks även Jesper Nyholm från laget. Djurgården kommunicerade ut att mittbackarna vilades, men det dementerade tränaren Kim Bergstrand efter 1-1 mot Elfsborg. 

– De vilades absolut inte. De är skadade. Vi har fyra mittbackar och tre var skadade, det är inte som att vi vilar folk. Man vill gärna ha sina mittbackar på planen. 

Räknar ni med att få tillbaka dem i veckan?

– Jag ska inte uttala mig om det. De kunde inte vara med på bänken i dag så det är väl någon indikation. Vi hoppas att båda är tillbaka, men helst en.

”Ser lite tunt ut”

Djurgården, som ska spela Europa League-kval mot Europa FC på torsdag, tvingades också stryka Kevin Walker och Jonathan Augustinsson kort innan matchen på grund av sjukdom. Även Nicklas Bärkroth, Emmanuel Banda och långtidsskadade Alexander Abrahamsson saknades.

– Det var ett väldigt manfall i dag, både den ena och den andra. Det är kanske inte optimal, men det kommer in lite unga spelare vilket är härligt. Det är så läget är och vi har en ganska stor och bred trupp, säger Magnus Eriksson.

Ni skulle behöva få tillbaka någon mittback till på torsdag i alla fall?

– ”Ulven” (Fredrik Ulvestad) gjorde det bra i dag. Där ser det väl lite halvtunt ut, men vi har spelare att backa upp där så jag känner mig ganska trygg.

”Kan inte lägga oss ner och dö”

Djurgården hade chansen att knappa in på Malmö FF efter serieledarnas förlust mot Örebro i går. Men det blev bara en poäng mot Elfsborg.

– Jag är ganska nöjd med vad vi presterar. Vi borde gjort något mål till, men vi skapar ganska mycket lägen. Sett över två matcher känns det jobbigt att vi bara fått med oss en poäng mot Elfsborg. Jag ser inte att det är rättvist på något sätt. Vi har varit bättre i båda matcherna, säger Bergstrand.

Spelarna har dock inte gett upp guldhoppet än.

– Efter 30 omgångar får man se hur vi ligger till i tabellen. Vi måste fokusera på en match i taget, men det är klart att ska vi ha chansen så måste det ramla in lite trepoängare. Vi ville vinna i dag, men vi kan inte lägga oss ner och dö för det. Det var många saker som var bra och några saker vi kan göra bättre. Det är bara att fortsätta, säger Jesper Karlström.

– Vi tog väl in en poäng på dem. De är jättestarka och sitter i förarsätet, men det är skönt att jaga. Vi ska se till att jaga dem hela vägen, säger Eriksson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.