NHL-spelarna sågar beslutet i TV-pucken

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

TV-pucken har skrotat alla individuella priser.

NHL-spelarna Lucas Wallmark och Rasmus Sandin gillar inte beslutet.

– Jag tycker jag att det är helt bedrövligt, säger Wallmark i SVT.

Inför årets TV-pucken beslutade Svenska ishockeyförbundet att priserna för bästa back, forward, målvakt och MVP ska slopas. I stället delas bara guld, silver och brons ut i turneringen. 

– Pressen över att dessutom prestera efter utmärkelsen som ”Sveriges bästa spelare” blir för stor. Många, fler än hälften berättar att de har mått dåligt, har Anders Lundberg, ansvarig för spelarutveckling på hockeyförbundet tidigare sagt.

Chicago Blackhawks Lucas Wallmark och Toronto Maple Leafs Rasmus Sandin, som båda prisats under tidigare turneringar, reagerar stark på beslutet. 

– Personligen tycker jag att det är helt bedrövligt. Man måste få vara bäst och ha en strävan efter det. Förbundet säger att det är stress och press på killarna och tjejerna, men i mitt fall är det mycket mer press i skolan med betyg och så. Då kanske man ska slopa betyg i skolan också, jag vet inte. Jag tycker det är dåligt, säger Wallmark i SVT.

”Fult att vara bra”

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

Han får medhåll av Sandin som vann TV-pucken med Ångermanland 2015 och utsågs till turneringens bäste back. 

– Det måste finnas en strävan efter att vara bäst. Nu känns det nästan som att det är fult att vara bra i svensk hockey. Det sticker i mina ögon. Det är alltid kul att få ett kvitto när man gör något bra så jag tycker att det är helt åt skogen att man tagit bort det. 

Varken Sandin eller Wallmark säger sig ha hört någon må dåligt av de individuella priserna.

– Jag har aldrig hört det. Det finns säkert spelare som tycker att det är jobbigt, men man måste vilja vara bäst och jag tror att varenda spelare här jagar att vara bäst i turneringen. Jag tycker det är konstigt, säger Wallmark. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.