Granqvist om kritiken: ”Inte han som tar ut laget”

Andreas Granqvist är med i landslaget igen trots att han inte är redo för spel.

En uttagning som mött kritik av bland andra agenten Hasan Cetinkaya.

– Det är inte han som tar ut laget, säger Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist är med i landslaget – men ändå inte. Janne Andersson har tagit ut honom som ”femte mittback” utan att den skadedrabbade HIF:aren ska spela för att ha sin lagkapten i landslagsmiljön. 

Men uttagningen har mött kritik. En av dem som kritiserat Janne Anderssons uttagning är agenten Hasan Cetinkaya som representerar flera av landslagets största stjärnor som Emil Forsberg, Victor Lindelöf och Robin Olsen.

– Jag tycker det känns lite pinsamt för svensk fotboll. Inget ont om Granen som person. Jag har inget emot mot honom som person eller fotbollsspelare, men det är ingen rättvis uttagning. En kille som är sportchef i superettan och som inte har spelat matcher på ett år ska inte vara med i landslaget. Det blir ett hån mot andra svenska spelare som gör det väldigt bra, försvarare framför allt. Det skickar väldigt fel signaler, sa han till Sportbladet.

”En stor oro”

Andreas Granqvist tar kritiken med ro.

– Det är många som har åsikter och tycker och tänker i det här landet. Det är okej för mig, det är inte han som tar ut laget. Han får ta hand om sina spelare och uttala sig hur mycket han vill, säger landslagets lagkapten.

”Granen” är nöjd över att ha genomfört ett första tuffare pass med landslaget och säger att han själv har en tro på EM.

– Det är klart jag tror på det, annars hade jag inte varit här nu. Det blir ett bra test på hur jag hänger med grabbarna som håller högre nivå än klubblaget. Det ger en otrolig boost för självförtroendet att se att det funkar, säger han men medger samtidigt att osäkerheten hela tiden finns där.

– Allt handlar om ljumsken, att den fungerar i riktningsförändringar och tillslag. Det finns en stor oro att jag inte kan hålla i vissa moment i träningen. Kommer jag över den tröskeln känner jag att jag har självförtroendet att jag kan smälta in i det här laget. Får jag vara frisk kan jag konkurrera på lika villkor, säger han.

Granqvist kommer vara med i laget i alla lägen fram till det blir avspark.

– Då blir det som gamla goda tiden när man fick sitta på läktaren med Lasse Richt. Nu får jag sitta med Stefan Pettersson.

Andreas Granqvist
Andreas Granqvist
Hasan Cetinkaya kritiserade ”Granens” uttagning i landslaget.
Hasan Cetinkaya kritiserade ”Granens” uttagning i landslaget.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.