Kacaniklic bakom Hammarbys seger – igen

Tre poäng i krossen mot Varberg. Två nya mot BP.

Alexander Kacaniklic är i högform redan nu.

Yttern har på egen hand skickat Hammarby till cupslutspel.

Att ge Alexander Kacaniklic, 28, all ära för Hammarbys två inledande cupsegrar kanske är att ta i. Men yttermittfältaren gjorde två mål och en assist i 5–1-krossen mot Varberg, och när Brommapojkarna städades av stod han för två nya poäng.

BP var aldrig nära

Matchbilden kom att se ut ungefär som de flesta hade väntat sig. BP backade hem och satsade på kontringar medan Hammarby trummade på offensivt.

Redan efter en dryg minut serverade Kacaniklic Imad Khalili, 32, som enkelt rakade in ledningen i öppen kasse. Vart skulle det här sluta tänkte man då.

När sedan Kristoffer Lepik, 19, fick en gratischans att kvittera från straffpunkten dundrade han bollen i ribban. Närmare än så kom aldrig de rödsvarta och istället kunde nyinbytta Juan Carlos de Brito, 24, hitta Kacaniklic som tryckte upp bollen i nättaket och fastställa slutresultatet 2–0.

Det märktes att Hammarby slog av ganska rejält på takten. De spelade av resten av matchen med vetskapen om att de kan slå om till attack när det behövs.

– Det var väl inte briljant fotboll vi spelade idag, men vi gör jobbet och det är det viktigaste i sådana här matcher, säger lagkaptenen Jeppe Andersen.

I praktiken klara för slutspel

I och med segern är Hammarby i praktiken redan klart för slutspel i Svenska cupen.

Man leder gruppen med tre poäng och för att andraplacerade Varberg ska sno slutspelsplatsen krävs det att Hallänningarna plockar in sju mål på Stockholmarna. Om nu Hammarby skulle förlora den avslutande matchen mot GIF Sundsvall vill säga.

Man ska väl aldrig säga aldrig, men nog kan vi placera in Hammarby i slutspelet redan nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.