”Zlatan har alltid valt det före allt annat”

Mino Raiola om Zlatans prioritering mellan familjen, bostäderna och fotbollen

Mino Raiola kommer börja gråta när klienten Zlatan Ibrahimovic pensionerar sig som fotbollsspelare.

Det säger agenten i en intervju med Telegraph där han också avslöjar hemligheten bakom 38-åringens framgångsrika karriär.

– Skillnaden mellan en toppspelare och en annan spelare är enkel, säger Raiola.

Så, vad är skillnaden Mino Raiola talar om? Nederländaren ritar för Telegraph upp en stor cirkel med många små runt den.

– En toppspelare sätter sin fotboll i mitten av livet och allt annat han gör – och det här är vad folk inte gillar när jag säger – barn, fru, bilar, hobbys och hemmet runt det. Så han tar alla beslut med fotbollen i åtanke. ”Vad är bäst för min fotboll?”. Inte ”vilken är den bästa skolan för mina barn?”. Inte ”var vill min fru bo?”, säger Raiola och fortsätter:

– Normala spelare har sig själva i mitten och sedan ”var vill min fru bo? Vilken är den bästa skolan för mina barn? Var vore det trevligt att leva”. Och så är fotbollen en av de cirklarna. Det är skillnaden.

Börjar gråta om Zlatan slutar

Mino Raiola pekar ut Zlatan Ibrahimovic som en av spelarna som alltid haft fotbollen i sin stora cirkel. Duon träffades under Ibrahimovics tid i Ajax och har sedan följts åt på svenskens karriärresa genom några av Europas allra största klubbar.

– Det är mitt uppdrag att få ut 100 procent av mina spelares karriärer och att skydda dem. Vissa kommer till Real Madrid, andra till andra klubbar. Men alla måste kunna se tillbaka på sina karriärer och säga att de fick ut 100 procent, var det än slutade.

Nu närmar sig Zlatan Ibrahimovic slutet på sin karriär och Mino Raiola säger att han kommer att gråta den dag 38-åringen förkunnar att det faktiskt är över. Samtidigt har nederländaren redan andra spelare att tänka på.

Jobbar på Haalands flytt

Raiola företräder även Europas just nu hetaste fotbollstalang Erling Braut Haaland och gör i intervjun med Telegraph ingen hemlighet av att arbetet med att hitta nästa klubb till Salzburgs 19-åring redan är igång.

– Det här är analysen av en spelare som fyra eller fem klubbar vill ha, säger Raiola och pekar på en stor pappersbunt om norrmannen:

– När klubbarna ser det här tänker de ”wow”. Men jag vet allt om en affär redan innan jag går in i den. En advokat skulle aldrig gå in i domstolen och säga ”helvete, jag känner inte till den här lagen!”. Jag kan det här bättre än någon som sitter framför mig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.