Aftonbladet podcast

Ny podd – Bank & Frändén sjunger in nya säsongen

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Efter tre korta andetag är Simon Bank och Johanna Frändén tillbaka och det är som det brukar: Lite partisanmusik, en italiensk flyktingbåt, ett styck colombiansk historierevisionism och ganska mycket fotboll.
Men kanske allra mest Gianluigi Buffon när Football Radical sjunger in den nya fotbollssäsongen.

Sportbladets mest pretentiöst fnissiga duo inleder säsongen med ett litet uppsamlingsheat efter sommarens alla fotbollsmästerskap, där en algerisk motorsåg får sätta tonen.

Sedan tar Buffon, Herrera, Rabiot och en entusiastisk kanadensare musiken vidare i ett litet inkilningsmedley som kanske inte kommer att gå till musikhistorien, men som förstås måste betygsättas innan vi kan gå vidare.

Möts IRL för en gångs skull.
Möts IRL för en gångs skull.

Simon berättar om en sjungande flyktingbåt, Johanna om en sårig klubb kontra landslags-debatt i Frankrike. Hur överlägset kan Lyons damer bli innan det blir ett reellt problem och hur ska Florentino Pérez nya svenskbygge kunna konkurrera på tronen? Kanske lider damfotbollen faktiskt av penisavund.
I Brasilien har Dejan Petković dragit en lans för en av historiens blodtörstigaste diktatorer som om inget (historien? böckerna? fakta?!), och från Italien dissekerar Simon Maurizio Sarris släktingar på fädernet via flyktinggömmor, partisaner, Bella Ciao. Kan Sarris något oborstade aura ge konceptet Juventus den edge de behöver för att inte bli irrelevanta i år?

Vi åker till Napoli för veckans kulturtips och till Skien i Norge för den mycket lajkade utgångsmarschen.

  • Dessutom: Pia Sundhage, Stalin Motta, Ciro Ferrara, Jean-Michel Aulas, Daleho Irandust, Eugénie Le Sommer, Elsa Morante, Fredrik Oldrup Jensen, Megan Rapinoe, Gianluca Pessotto.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet podcast

Johanna Frändén

Simon Bank

Eugénie Le Sommer

Pia Sundhage

Gianluigi Buffon

Ander Herrera