Tränaren pressar Rosengård: Det blir bara dumt

Jonas Eidevall
Jonas Eidevall

Rosengårds tränare sätter press på den egna klubben.

Mästarna måste värva innan premiären – eller ge upp sina målsättningar.

– Det är jättekul att ha en ferrari men utan försäkring blir det bara dumt, säger Jonas Eidevall.

Fem spelare har lämnat Rosengård efter höstens SM-guld. Ingen var ordinarie i startelvan, men sammantaget har de försatt de svenska mästarna i en smärre kris.

31 mars stänger transferfönstret, ett par dagar senare spelas premiären mot Umeå. Den nuvarande truppen är för tunn, enligt tränaren Jonas Eidevall.

– Det är ett måste med en mittback till, men hittills har inte klubben varit jätteaktiv i det arbetet, säger han.

”Det är meningslöst...”

Hur allvarligt är läget?

– Det finns för många scenarier som skulle ge oss problem. Det räcker att en spelare bli skadad, avstängd eller sjuk. Vi måste ha en mittback till om vi ska vara seriösa i målsättningen att gå långt i Champions League och slåss om guldet i damallsvenskan.

I dag utgör Malin Levenstad, Nathalie Björn samt Glódís Viggósdóttir den ordinarie trebackslinjen. Bakom dem fanns tidigare Mie Leth Jans, Hailie Mace och Edina Filekovic, men nu är trion borta.

– Vi har det jättebra ställt med forwards och på centrala mittfältet, men det är meningslöst att ha en sådan trupp om vi inte räknar rätt numerärt. Det säger sig självt att vi är i en väldigt sårbar situation, säger Eidevall.

Kritiserar du alltså sportchefen Therese Sjögran?

– Nej. Sjögran ser absolut behovet av en mittback. Det är högre upp som vi inte har fått klartecken. I dag hör inte spelare i världsklass av sig via mejl längre och vill komma till Sverige. De flesta duktiga är under kontrakt.

”Då har vi spelat halva serien...”

Therese Sjögran är just hemkommen från Algarve cup. Där fanns bra mittbackar, men alla stod under kontrakt, så ska hon värva utifrån de ramar som klubben gett henne får det bli en ung talang.

Så vad är problemet?

– Jag förstår Jonas men vi brottas med ekonomin och måste mötas, säger klubbchefen Jenny Ahlqvist de Souza.

Ni har värvat två och tappat fem. Då borde väl pengar finnas?

– Det borde kanske det. Men Sjögran har fått de ekonomiska ramar som gäller för en ny back.

I nuläget förhandlar inte Rosengård med någon, så Jonas Eidevall tvekar på om det går att lokalisera och finansiera en toppspelare på några veckor.

– Det är mycket möjligt att klubben ändrar sig, men realistiskt hinner vi inte värva förrän till sommaren. Då har vi spelat halva serien, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.