Röslers mörkning inför spelarna

MFF-tränaren inför derbyt: ”Ingen vet”

avJohan Flinck

Publicerad:

MALMÖ. MFF-spelarna brukar kunna läsa in startelvan på sista träningen.

Men inför Skånederbyt ändrade Uwe Rösler taktik.

– Jag lade upp träningen så ingen vet, säger tränaren.

Anders Christiansen och Eric Larsson var tillbaka i full träning med Malmö FF på det sista passet inför torsdagens derby mot Helsingborgs IF.

Då har Uwe Rösler många alternativ i startelvan. Så många att han på den stängda träningen inte kunde bestämma sig för vilken elva han ska köra med.

Strax före den träningen gick Rösler ensam runt planen på den tomma stadion.

– Jag hade många formationer i huvudet. Normalt sett brukar jag ha den klar för mig en eller två dagar före matchen. Men nu har jag inte gjort mitt val. Jag lade upp träningen så ingen vet, säger Rösler.

Mellberg kör med öppnare kort

Spelarna får inte den officiella elvan förrän på genomgången på matchdagen.

– Oftast brukar jag ge spelarna indikationer under den sista träningen på hur vi ska starta, utan att de får det bekräftat. Nu ville jag ge mig själv 24 timmar till så jag gjorde det annorlunda i dag. Jag skiftade på tre positioner och gav olika spelare lika mycket speltid, säger han.

I Helsingborg har nye tränaren Olof Mellberg en nästan motsatt approach. HIF kör med öppna träningar och enligt Helsingborgs Dagblad ser det ut att bli en 5–4–1-uppställning mot MFF.

”Sex finaler kvar”

Rösler sätter press på sina egna spelare.

– Alla pratar om ett derby men jag pratar om en final. Det är så jag beskriver det. Vi måste sätta oss själva under den här mentala pressen genom att tänka på och agera som det är en måste-match.

– Vi har bara finaler kvar i ligan. Alla spelarna är medvetna om det. Sex finaler kvar.

Du har många spelarna med väldigt stor erfarenhet och som spelat många stora matcher – menar du att de behöver den här mentala pressen för att prestera på topp?

– Jag vet inte. Säsongen får utvisa det. Men ju större matchen är desto bättre är det för oss. Jag tror inte att de räds pressen. Förhoppningsvis driver den dem. Vi har bra erfarenhet av det, säger Rösler.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM