Allsvenskan i fotboll

Nobbade AIK – efter samtalet med Berg

Lustig: Trodde jag skulle återvända till Sverige

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Mikael Lustig ryktades intensivt till AIK efter avskedet från Celtic.

Istället blev det, även för Lustig själv något oväntat, belgiska Gent.

– Jag talade med Erik Johansson om Gent. Vid den tidpunkten trodde jag att jag skulle stanna i Glasgow eller återvända till Sverige, säger 32-åringen till HLN.be.

Mikael Lustig fick inget nytt kontrakt med Celtic efter åtta år i klubben. Redan under våren dök ryktena om AIK:s intresse upp – spekulationer som intensifierades när landslagssvensken dessutom dök upp på klubbens guldfest.

”Visste inte mycket”

Men det blev inget AIK för 32-åringen, trots att han bekräftat att han haft kontakt med klubben. I juni presenterades Mikael Lustig istället av belgiska Gent efter ett samtal med Djurgårdsspelaren Erik Berg (tidigare Johansson).

– Jag visste inte mycket om AA Gent men när de kontaktade mig så talade jag med Erik Johansson som spelade här för några år sedan. Vid den tidpunkten trodde jag att jag skulle stanna i Glasgow eller återvända till Sverige men ju mer jag fick höra om Gent desto trevligare klubb framstod det som, säger Lustig till HLN.be.

”Behöver ingen kaptensbindel”

När familjen hittade en internationell skola till sina två barn i staden var valet klart. Nu hoppas Lustig växa in i samma typ av ledarroll han hade i Celtic även i den belgiska klubben.

– Jag kommer inte hit som en kille som alla ska följa, jag försöker bara vara mig själv och visa karaktär när saker och ting går emot. Det är anledningen till att jag var vice-kapten i Celtic de fem sista åren. Jag behöver ingen kaptensbindel för att öppna min mun när det behövs.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Lustig: AIK är en mäktig klubb

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Mikael Lustig

AIK Fotboll

KAA Gent