Blytung kväll för Hammarby mot IFK Göteborg

Av: Emil Eiman Roslund, Makoto Asahara, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dubbla skador.

En avstängning.

Och insläppt kvittering på tilläggstid – tung kväll för Hammarby som kryssade mot IFK Göteborg.

Förutom att Hammarby inte fick med sig segern i hemmamötet med IFK Göteborg, 1–1, drabbades de av flera smällar. Anfallaren Paulinho skadade sig i slutet av första halvlek vid en duell med Hosam Aiesh, baksida lår verkade smärta för brassen som blev utbytt till andra halvlek. Där tvingades även backen Dennis Widgren kliva av med omlindad vänsterfot.

Dessutom drog lagkapten Jeppe Andersen på sig sitt fjärde gula kort för säsongen, vilket gör att han är avstängd till nästa omgång när Hammarby ställs mot Malmö FF.

Öppningsmålet ordnade Paulinhos ersättare Imad Khalili. I sekvensen efter att IFK Göteborgs mittfältare Patrik Karlsson Lagemyr känt sig rånad på en hörna anföll Hammarby, Gustav Ludwigson hann ner på djupledsboll vid hörnflaggan och slog in bollen till Khalili som petade in 1–0.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sen kvittering

Båda lagen skapade sedan flera möjligheter för fler mål i stormötet, bland annat räddade Hammarbymålvakten Davor Blazevic Sargon Abrahams försök från nära håll, målskytten Khalili hade liggandes vid en hörna ett avslut som studsade i ribban och ut. Och Vladmir Rodic hade ett friläge som Gianni Anestis stoppade .

Men 1–0 stod sig – fram till fjärde tilläggsminuten. Då kontrade gästerna, och högerbacken Emil Holm revs ner av Mads Fenger och domaren blåste för straff. Hosam Aiesh ställde sig vid elvameterspunkten, Blazevic var där med handen men lyckades inte styra undan bollen. Och 1–1 på Tele2 Arena.

– Man får inte släppa till en straff när vi har ett inkast i hörnflaggan vid 93:e. Det får inte bli att de får springa med bollen i 90 meter. Det hade man inte varit nöjd med som division 4-tränare ens. Stressat, slarvigt och för dåligt, säger Stefan Billborn på presskonferensen efter matchen.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Hammarbys Dennis Widgren tvingades gå ut skadad.

Ville ha mer

Efter nio spelade allsvenska matcher ligger Blåvitt elva och Hammarby tia, Hammarby har fyra poäng upp till tvåan Malmö. IFK Göteborg har nu ingen seger på de fyra senaste omgångarna.

– Det känns lite tudelat från vår sida. Nöjda att vi får med oss en poäng, men utöver det så är spelarna ganska besvikna. Vi kände att vi hade nog med målchanser för att vinna matchen, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Patrik Karlsson Lagemyr är av samma åsikt.

– Starkt att kunna komma tillbaka igen. Men ändå lite besviken att vi inte får med oss tre poäng.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.