Allsvenskan i fotboll

Glädjebeskedet: ”Inte så farligt”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Tarik Elyounoussi haltade ut mot Östersund.

Stoppar skadan honom mot Celtic?

– Det var lite stelt och jag ville inte chansa. Men det känns inte så farligt. Målet är att spela på torsdag, säger norrmannen.

AIK:s skyttekung var avstängd i torsdagens bortamöte när Celtic blev för svåra (förlust 0–2) i kvalet till Europa League. Elyounoussi var redan irriterad över att missa den första fajten, och lär inte ha blivit gladare en halvtimme in i söndagens allsvenska match mot Östersunds FK. Då tvingades nämligen norrmannen halta ut från Jämtkraft Arena med en skadad vad.

”Målet är att spela”

Värsta tänkbara besked inför returen mot Celtic och många AIK-supportrar blev förstås oroliga. Men när Sportbladet talade med Elyounoussi efter segermatchen var han lugn och med hopp om spel inom kort.

– Vi får se hur det är om någon dag. Det är lite stelt i vaden och jag ville inte chansa eftersom vi har så viktiga matcher framöver. Det kändes inte så allvarligt, säger han och fortsätter:

– Målet är att spela på torsdag mot Celtic, men även i derbyt nästa helg (mot Djurgården). Vi får se hur det är med vaden.

Rikard Norling lämnade en kort kommentar om skadan.

– Det handlar om underkroppen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Två sena mål räddade AIK mot Östersund

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Tarik Elyounoussi

AIK Fotboll