Gif Sundsvall i ny ekonomisk kris

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Lindus Hallenius Gif Sundsvall i ny ekonomisk kris.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Lindus Hallenius Gif Sundsvall i ny ekonomisk kris.

Gif Sundsvall har tidigare haft stora ekonomiska problem. 

Nu är det värre än någonsin. 

– Det är riktig kris. Om vi inte lyckas ta in de här 12,4 miljonerna, då är det slut, säger ordföranden Hans Selling till Sundsvalls Tidning.

Förra säsongen befann sig Gif Sundsvall i en stor ekonomisk kris och elitlicensen var i fara. Då räddades klubben av sponsorer. 

Men nu har klubben stora problem igen. Sundsvall väntas gå back 7,4 miljoner kronor och då är fem miljoner i intäkter från spelarförsäljningar inräknat. 

– Jag är besviken på hur det ser ut. Nu är det kulturförändring, vi kommer att vara transparenta, ärliga, ingen låtsasekonomi, säger ordföranden Hans Selling som inte har haft full insyn i hur illa ställt det här varit.

– Det är klart att man känner sig lurad. Jag tror inte bara att det är jag, det är medarbetarna, många i styrelsen känner sig lurade.

”Är katastrof”

Sundsvall hoppas nu få hjälp från näringslivet och supportrarna. Bland annat kommer klubben att sälja halsdukar för 600 kronor för att fansen på så sätt ska kunna hjälpa till.

– Det är riktigt kris. Ekonomin är katastrof. Om vi inte lyckas ta in de här 12,4 miljonerna, då är det slut, så enkelt är det, säger Selling.

Publicerad:

LÄS VIDARE