”Sverige lika bra som lag i tredjedivisionen”

Tvingas be om ursäkt – efter smockan mot Blågult

avMartin Tolén

Det är frustrerat i Italien.

Efter det första mötet totalsågade Ternanatränaren Sandro Poschesci det svenska laget – något han nu tvingats be om ursäkt för.

– Sverige är lika bra som ett lag i Serie C, sa Poschesci.

1 av 2 | Foto: YOUTUBE / ON TV
Sandro Poschesci.

Det är ett pressat och frustrerat Italien inför det andra playoff-mötet med Sverige.

Italienarna måste vända ett 1–0-underläge från det första mötet för att inte missa sitt första världsmästerskap sedan 1958.

– Sverige är ett lag som spelar på samma sätt sedan tjugo år. Kanske att de blir lite mer spända när de spelar borta än hemma, där de är mer avslappnade, men väldigt lite kommer att förändras jämfört med första matchen. Det som verkligen kommer spela roll handlar om hur vi lägger upp matchen, sa italienske lagkaptenen Gianluigi Buffon i går.

”Ett Serie C-lag hade slagit Sverige”

Men tongångarna i Italien har varit annorlunda.

Efter det första mötet gick Ternanatränaren Sandro Poschesci (hemmahörande i Serie C) till verbal attack mot det italienska landslaget och ifrågasatte kvaliteten på det svenska.

– Alla i Italien har blivit mesar. Italiensk fotboll är slut. Om vi hade spelat med ett Serie C-lag mot Sverige hade vi vunnit. Det svenska laget är lika bra som ett lag i tredjedivisionen, sa Poschesci då.

Uttalanden han nu tvingats be om ursäkt för.

– Mitt språk var lite väl färgstarkt. Jag är ett fan av Italien. Jag var bara arg som vilken supporter som helst som vill se Italien i VM. Det var den typen av ord som du brukar klämma ur dig när du är på en bar med dina kompisar, säger han enligt Football-Italia.

”Han borde ersätta Ventura”

Skulle Italien missa VM lär förbundskaptenen Gian Piero Ventura få sparken.

Och förre förbundskaptenen Fabio Capello har redan sin favorit att ersätta Ventura klar.

– Carlo Ancelotti är i rätt ålder, har en fantastisk erfarenhet och saknar bara ett jobb som detta för att vara komplett. Problemet med italiensk fotboll är att vi alltid hittar på ursäkter när saker och ting går dåligt. Det gäller hela fotbollen i Italien med start redan i ungdomsakademierna. I stället köper vi bara spelare utomlands – allt har blivit affärer bara. Det vore en tragedi om Italien missar VM, säger Capello.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och alla VM-playoffmatcher på Eurosport Player