Janne Andersson om kritiken mot ”Vigge”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf har haft svårt att ta en plats i Manchester United och engelska journalister har kritiserat svensken.

Men Janne Andersson är inte oroad inför VM-playoffen.

– Vi tror att vi har en bra kultur och miljö där spelarna kan prestera, säger förbundskaptenen.

Lindelöf.
Foto: TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf hade fram till gårdagens match spelat samtliga Champions League-matcher, men mot Benfica blev det ingen speltid.

När svensken fick debutera i Premier League mot Huddersfield förra veckan blev det ett tungt inhopp med ett stort misstag.

Svensken har ifrågasatts i engelska medier, men Janne Andersson är inte orolig inför Sveriges VM-playoff mot Italien.

– Det är viktigt att få spelarna att klippa vad de varit med om i närtid och fokusera på landslaget. Vi tror att vi har en bra kultur och miljö där spelarna kan prestera, säger han.

”Har gjort något misstag”

Om kritiken i media säger Andersson:

– Det man kan säga om Vigge rent generellt är att han kommit till en av världens bästa klubbar som ung spelare och är under utveckling. Hade han kommit dit och presterat varje match och varit given direkt hade det också varit överraskande kan jag tycka.

– Något misstag är vi överens om att han gjort men mer generellt hamnar du mer under luppen i den miljön. Jag tror Vigge är på väg någonstans och jag är ganska säker på att han kommer nå fram.

Publicerad:

LÄS VIDARE